Κολυμβητική Ομοσπονδία: Παρέμβαση για τον γνωστό αθλητίατρο που φέρεται να παρενόχλησε την Μπίκοφ

Λίγες ώρες μετά την καταγγελία της πρώην αθλήτριας του πόλο Μάνιας Μπίκοφ για τον αθλητίατρο που της ζητούσε επίμονα να κατεβάζει το μαγιό της, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) πήρε θέση, καταδικάζοντας το γεγονός.

Επιπλέον της παρέχεται νομική υποστήριξη σε περίπτωση που η ίδια θέλει να πάει την υπόθεση της στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την Μάνια Μπίκοφ, ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Διαθεσόπουλος επικοινώνησε χθες μαζί της τηλεφωνικά σχετικά με τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της και της κάλεσε στην ομοσπονδία όπου και ακολούθησε πολύωρη συζήτηση, με τον ίδιο, τον Γ.Γ, και την εκτελεστική επιτροπή.

Mania Bikof
Χθες το πρωί επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Διαθεσοπουλος, σχετικά με την δημοσιοποιηση της ιστορίας μου και με κάλεσε στην ομοσπονδία όπου και ακολούθησε μια πολύωρη συζητηση, με τον ίδιο, τον ΓΓ και την εκτελεστική επιτροπή.
Δεν σας κρύβω ότι στον χρόνο που μεσολάβησε έως τη συνάντηση μας κ έχοντας στο μυαλό μου την απαράδεκτη ανακοίνωση της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, δεν ήξερα τι έπρεπε να περιμένω.
Φτάνοντας με τον Σπύρο και μετά την πρώτη επαφή, ο Πρόεδρος, πήρε τον λόγο και μου εξέφρασε αμέσως την αμέριστη συμπαράσταση του ίδιου και της Ομοσπονδίας, καταδικάζοντας απόλυτα το γεγονός.
Έκανε ξεκάθαρο ότι η ομοσπονδία είναι πλήρως δίπλα μου σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με την έκταση που επιθυμώ να δώσω κ όσο μακριά κι αν θέλω να το προχωρήσω, ως επίσης παρέχοντας μου νομική υποστήριξη και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.
Εγώ από την πλευρά μου, έκανα σαφές ότι ο σκοπός της ανάρτησης μου ήταν κ παραμένει ο ίδιος.
Μέσα από την δική μου εμπειρία να δημοσιοποιηθεί μια πραγματικότητα, η οποία συμβαίνει και στον αθλητισμό όπως δυστυχώς και σε κάθε τομέα της κοινωνίας, να στηρίξω την γεναια απόφαση της Σοφίας Μπεκατωρου, να ενθάρρυνω όποιον και όποια έχει υποστεί βία οιαδήποτε μορφής να βρει το θάρρος να μιλήσει αλλά κυρίως να ξεκινήσουν επιτέλους δράσεις από την πολιτεία κ άλλους φορείς ώστε να μην βρεθει ποτέ ξανά άλλο άνθρωπσς σε παρομοια θέση, ούτε στον αθλητισμό ούτε πουθενά.
Τα περιστατικά αυτά δεν πρεπει να στιγματισουν τον ίδιο τον αθλητισμό ούτε τα αθλήματα τα οποία υπηρετησαμε ή υπηρετούμε. Πρέπει όμως σίγουρα κάθε τέτοια ανομη ενέργεια να βγει στην επιφάνεια και να τιμωρηθεί κάθε υπευθυνος.
Θα ευχαριστήσω λοιπόν δημόσια το ΔΣ της ομοσπονδίας και θα το συγχαρω για την παραδειγματικη αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού θέματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.