Το ποδηλατοδρόμιο που θα κατασκευαστεί στον Βόλο ήταν το κύριο θέμα συζήτησης με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, επισημαίνοντας τη σημασία του έργου αλλά και την ενίσχυση του αθλητικού χαρακτήρα της περιοχής.
«Είναι ένα πρωτοπόρο εγχείρημα που χρειάστηκε πολλή δουλειά. Δεν υπήρχε αντίστοιχο έργο για να πατήσουμε πάνω. Το ξεκινήσαμε από το μηδέν με μία πρωτοποριακή ιδέα του Περιφερειάρχη. Κάναμε σε συνεργασία με το μελετητικό γραφείο του κου Γιαμάκου μία υπερσύγχρονη μελέτη, και φτάσαμε στα τεύχη δημοπράτησης» σημείωσε η κα Κολυνδρίνη, επισημαίνοντας ότι τα 7,7 εκατομμύρια ευρώ είναι το χαμηλότερο κόστος.
«Αν το φτιάχναμε κλειστό ή υπερυψωμένο τα ποσά φτάνανε τα 15 εκατομμύρια. Έχει πολύ ακριβά υλικά σε σχέση με τη συντήρηση και τις προοπτικές που δημιουργείς για την επέκτασή του αργότερα. Πρέπει να τα δούμε όλα για να είναι ένα δυναμικό έργο. Θα φιλοξενεί πανελλαδικούς και πανελλήνιους αγώνες και μετά την κατασκευή του δημιουργεί μία άλλη προοπτική για την πόλη, έχοντας και σημείο αναφοράς με τον αθλητή Χρήστο Βολικάκη. Είχαμε βρεθεί τον χειμώνα εν μέσω πανδημίας με μελετητές από Αγγλία και έπρεπε να λάβουμε υπόψη όλες τις παραμέτρους» όπως τόνισε.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» υπάρχουν 30 εκατομμύρια ευρώ στην Περιφέρεια που μπορούν να απορροφηθούν για θεματικά αντικείμενα όπως είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις και έτσι υποβάλλεται αυτό το έργο στο πρόγραμμα. Οπότε, θα πρέπει να ενταχθεί, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα και στη συνέχεια θα δημοπρατηθεί, με τη διάρκεια κατασκευής να φτάνει τους 12-18 μήνες.
Έπαιξαν ρόλο οι φωνές του Αχιλλέα Μπέου, ενώπιον του Λευτέρη Αυγενάκη όμως για το θέμα; «Από τότε ήμασταν στο στάδιο που είμαστε σήμερα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τρέχει αυ εαυτή και δεν χρειάζεται να τη μαλώνει κανένας. Μπορεί κάποιος να μας καταλογίσει οτιδήποτε εκτός από την απουσία ταχύτητας» σημείωσε σχετικά η κα Κολυνδρίνη, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την τεχνική υπηρεσία, ενώ έκανε γνωστό ότι έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη για της αντικατάστασης της υλικοτεχνικής υποδομής του Χιονοδρομικού, 18 εκατ. ευρώ και πλέον στόχος είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης.
«Είμαστε μία Περιφέρεια με πρόγραμμα, στοχευμένες δράσεις και είναι πολύ βασικό να μάθεις να συνεργάζεσαι για το καλό αυτού του τόπου. Το Ποδηλατοδρόμιο γίνεται μέσα από προγραμματική σύμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών, από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το Πολιτισμού και Αθλητισμού, και με τον Δήμο Βόλου να έχει παραχωρήσει το οικόπεδο» κατέληξε η κα Κολυνδρίνη.






























