Κων/νος Βολικάκης στο «Magnesiasports»: «Περήφανοι για τους αθλητές του ΠΟ Βόλος»

Kάθε λόγο να εκφράζουν την περηφάνια και την ικανοποίησή τους έχουν τα μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Βόλος, μετά τις σπουδαίες εμφανίσεις των Βολιωτών ποδηλατών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, με τον Σωτήρη Μπρέτα να επιστρέφει με δύο χάλκινα μετάλλια και τον Ζαφείρη Βολικάκη να παλεύει και να πραγματοποιεί μία εξαιρετική εμφάνιση στο αγώνισμα του αποκλεισμού και να παίρνει την έκτη θέση, και παρά την άτυχη στιγμή για τον Χρήστο Βολικάκη που εξαιτίας τραυματισμού δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Περήφανος πρώτος απ’ όλους ο πρόεδρος του ΠΟ Βόλος, Κωνσταντίνος Βολικάκης, που είδε την προσπάθεια των Βολιωτών αθλητών, και μιλώντας στο «Μagnesiasports» στάθηκε σ’ αυτήν μιλώντας με τα καλύτερα λόγια. «Μια ομάδα ένα όνειρο, ενωμένοι και δυνατοί, μας κάνετε πάντα υπερήφανους! Συνεχίστε να σηκώνετε ψηλά την ελληνική σημαία , εμείς θα είμαστε για πάντα δίπλα σας» είναι το μήνυμα του ΠΟ Βόλος για τους τρεις αθλητές, και ο Κωνσταντίνος Βολικάκης κινείται στο ίδιο μήκος κύματος.

«Στη Βουλγαρία υπήρχαν λίγα προβλήματα, όχι με κρούσματα κορωνοϊού αλλά με εμπόδια όσον αφορά τους περιορισμούς μετακινήσεων των αποστολών. Στο αγωνιστικό κομμάτι πρώτος έτρεξε ο Ζαφείρης Βολικάκης παίρνοντας την έκτη θέση. Θα μπορούσε να χτυπήσει και μετάλλιο αλλά δεν έρχονται πάντα οι κούρσες όπως θέλει κανείς, με τα αγωνίσματα αντοχής να έχουν στην ουσία επαγγελματίες παίκτες  και η συγκεκριμένη θέση είναι πάρα πολύ ικανοποιητική και για τον ίδιο και για τον ΠΟ Βόλος, διεκδικώντας την πρώτη θέση στην Ελλάδα ως σύλλογος» αναφέρει αρχικά ο πρόεδρος του βολιώτικου συλλόγου ποδηλασίας.

Όσον αφορά τον Χρήστο Βολικάκη, ξεκίνησε στο σκρατς στην 4η θέση, αλλά την επόμενη ημέρα και ενώ περιμέναμε να γίνει το όμνιουμ, στο πρώτο αγώνισμα υπέστη θλάση, χωρίς να μπορεί να συμμετέχει στα υπόλοιπα τρία αγωνίσματα και έμεινε σ’ αυτό.

Από την άλλη, ο Σωτήρης Μπρέτας ξεκίνησε με το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ, κάτι που χαρακτηρίζεται ως πολύ μεγάλη επιτυχία σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών. «Είχε δουλέψει πάρα πολύ και χωρίς να υποτιμούμε τους άλλους δύο αθλητές, στην  τρίτη στροφή κάλυψε, υπερβάλλοντας εαυτόν, τη διαφορά που υπήρχε ήδη από τη δεύτερη. Στη συνέχεια συμμετείχε στα σπριντ και είχε δύο μεγάλους αθλητές μπροστά του, τον Γερμανό Μαξιμίλιαν και τον Ρώσο Ντιμίτριεφ, δύο ολυμπιονίκες απέναντι στους οποίους χρειάζεται να έχεις κάνει τα αντίστοιχα για να τους κερδίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βολικάκης. Ο Σωτήρης Μπρέτας παράλληλα όμως ασχολείται ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με συναθλητή που συμμετέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και δεν είχε τους αγώνες που είχαν οι αντίπαλοί του εξηγεί ο πρόεδρος του ΠΟ Βόλος. «Ωστόσο πήρε το μετάλλιο και το ίδιο έκανε και στο κέιριν, παραμένοντας στα σπριντ, παίρνοντας κι εκεί την τρίτη θέση. Είναι σημαντικός ο απολογισμός για τον Μπρέτα, βρισκόμενος σε πολύ καλή κατάσταση» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.