Κωνσταντέλιας: Σκοπός να γιγαντωθεί η ομάδα πόλο της Νίκης σε μία πενταετία

Ο προπονητής του τμήματος πόλο της Νίκης Βόλου, Νίκος Κωνσταντέλιας, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό ότι ξέρει ποια είναι η ευθύνη, αλλά και η ιστορία και η αξία της ομάδας: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση στο μηδέν ή και υπό του μηδενός. Αλλά για να βάλεις σωστές βάσεις και να δουλέψεις σωστά, ίσως χρειάζεται να ξεκινήσεις από το μηδέν. Δεν είχα κανένα ενδοιασμό να αναλάβω αυτό το έργο. Κάποιοι μου είπαν τι πας να κάνεις. Μηδέν ήμασταν σε ό,τι αφορά τους αθλητές. Η Νίκη όμως δεν είναι μηδέν. Είναι πολύ πιο πάνω από το μηδέν. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε εδώ για τη Νίκη Βόλου και μετά για τον εαυτό μας. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον έφορο, γιατί είδα ότι είναι άνθρωποι που μπορώ να εμπιστευτώ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο της Νίκης που με συμπεριέλαβε στην οικογένεια με αγάπη και μεγάλη συμπαράσταση. Ξεκινάμε ένα πολύ δύσκολο έργο. Στην ακαδημία αυτή τη στιγμή έχουμε δέκα παιδιά. Πήραμε κάποιους παίκτες από την Ηλιούπολη, που είναι πολύ καλά παιδιά και καλοί αθλητές και ξέρουν ότι έχουν έρθει σε ένα μεγάλο και ιστορικό σύλλογο. Εμείς θέλουμε έστω και κάθε μήνα να προσθέτουμε ένα παιδί παραπάνω στην ακαδημία. Έχουμε ένα πρόγραμμα πενταετίας και θέλουμε να φέρουμε την ομάδα σε πέντε χρόνια εκεί που πρέπει να είναι βασιζόμενοι στα παιδιά της ακαδημίας και στους αθλητές που ήδη υπάρχουν. Η ανδρική ομάδα θα κατέβει στη Β’ Εθνική. Το Σάββατο παίξαμε το πρώτο φιλικό και την Κυριακή το δεύτερο. Εγώ ήξερα τα παιδιά και το βιογραφικό τους. Η παραμονή είναι ο βασικός μας στόχος, ο οποίος είναι πάρα πολύ δύσκολος. Είναι η πιο δύσκολη χρονιά από πλευράς ομάδων στη Β’ Εθνική την τελευταία δεκαετία, γιατί ξέρω την κατηγορία».

Σε ερώτηση του Magnesiasports αν αποδέχεται τον ισχυρισμό ότι ο ΟΥΚ Βόλου γιγαντώνεται με τη συνένωση δυνάμεων που έκανε με όσους αθλητές έφυγαν από τη Νίκη, ο κ. Κωνσταντέλιας απάντησε: «Πρωταρχικός στόχος είναι να γιγαντωθεί η Νίκη. Η Νίκη είναι ήδη μεγάλη, αλλά θέλουμε να τη βάλουμε στις σωστές βάσεις, που αξίζουν στον σύλλογο. Δε θέλουμε να κάνουμε κάτι που είναι για έναν μήνα ή για έναν χρόνο. Από το 2001 που είμαι προπονητής και πιο πριν που ήμουν αθλητής ποτέ δεν κοιτούσα το τι έκαναν οι άλλοι. Αυτή τη στιγμή θέλω να φτάσουμε εκεί που έχουμε βάλει στόχο βήμα-βήμα. Είναι καλύτερα να μείνεις στάσιμος έναν χρόνο παρά να πηγαίνεις μπρος πίσω».

Τότε παρενέβη ο κ. Φάτσης και υποστήριξε: «Οικονομικά ο ΟΥΚΒ γιγαντώθηκε, γιατί του δώσαμε ένα μεγάλο ποσό ανά μήνα, που μπορεί να φτάνει και τις 2.000 ευρώ. Να το πω στα ίσια και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Αγωνιστικά αν γιγαντώθηκε και θα φανεί στην πισίνα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.