«Κόπηκαν» Παναθηναϊκός και Πανιώνιος, το… μπαλάκι στην ΕΠΟ

Οι συνεδριάσεις του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της Ομοσπονδίας για τις άδειες συμμετοχής των ομάδων σε Super League και Football League ξεκίνησαν από χθες (21/5), αρχής γενομένης με την αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τη διοργάνωση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε 7 συλλόγους της Β΄ Εθνικής, που είναι οι Σπάρτη, Αιγινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας, Καλλιθέα, Παναιγιάλειος και Πανσερραϊκός.

Αναφορικά με τη Super League, η Επιτροπή συνεδρίασε για την ευρωπαϊκή άδεια των ομάδων της κατηγορίας και απέρριψε τους Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Κέρκυρα και Πλατανιά, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. Το θέμα που προκύπτει στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με τους «κυανέρυθρους», αφού Κέρκυρα και Πλατανιάς αποχαιρέτησαν την κατηγορία, ενώ τα προβλήματα των «πρασίνων» είναι γνωστά και δεδομένα.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν κατόρθωσε να κατακτήσει θέση που να δίνει ευρωπαϊκή έξοδο, όμως δεν είναι αυτό το θέμα, καθώς ρισκάρει να μην πάρει άδεια για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, κατά την αξιολόγηση των φακέλων τον επόμενο μήνα, αφού τα κριτήρια για την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής άδειας είναι παραπλήσια με εκείνα για το πρωτάθλημα.

Την προσεχή Παρασκευή (25/5) θα συνεδριάσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να αποφασίσει αναφορικά με την εισήγηση της διοργανώτριας του πρωταθλήματος, που ζητεί αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού για τους συλλόγους που δεν θα αδειοδοτηθούν με αφαίρεση έξι βαθμών και περιορισμό στη μεταγραφική δραστηριότητά τους

Η ανακοίνωση:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής […] δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA) στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA) στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 48, 49, 50 και 52 το Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA ) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερών από την κοινοποίησή τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.