Κωπηλασία: Ο ΝΟ Ιωαννίνων πρωταθλητής για το 2023-4ος ο ΝΟΒΑ και 5ος ο ΟΕΑ/ΝΑΒ

O Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων (ΝΟΙ) αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας και πολυνίκης για το 2023, με την ολοκλήρωση της Β΄ φάσης του 89ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΝΟΙ κατέκτησαν 19 μετάλλια, εκ των οποίων τα 13 χρυσά, τα 2 ασημένια και τα 4 χάλκινα. Τη 2η θέση κατέλαβε ο ΝΟ Καστοριάς με 7 χρυσά, 4 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο ΝΟΒΑ  με 4 χρυσά, 5 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια.

Στους 12 τελικούς του προγράμματος της Κυριακής έγιναν σπουδαίες κούρσες με πρωταγωνιστές τα πληρώματα του ΝΟΘ και του «οικοδεσπότη» ΝΟΙ με τους Θεσσαλονικείς τελικά να κατακτούν την 1η θέση στον πίνακα μεταλλίων της κατηγορίας παίδων/κορασίδων για ένα ασημένιο παραπάνω από τους Γιαννιώτες. Συγκεκριμένα ο ΝΟΘ κατέκτησε 3 χρυσά 2 ασημένια κι ένα χάλκινο ενώ ο ΝΟΙ 3 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα μετάλλια. Πολύ κοντά και ο ΝΟ Βόλου & «Αργοναύτες» που κατέκτησε 2 χρυσά κι ένα χάλκινο. Συνολικά από τα 24 σωματεία που πήραν μέρος στον αγώνα τα 15 μπήκαν στον πίνακα των μεταλλίων.

Και στη βαθμολογία ο ΝΟΙ συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς με 296,6 στη δεύτερη θέση ο ΝΟΘ με 193 και στη 3η ο ΝΟΚ με 186,4.

4ος ήταν ο ΝΟΒΑ και 5ος ο ΟΕΑ/ΝΑΒ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.