Κωπηλατεί από τον Βόλο μέχρι τη Σκόπελο ο Νίκος Σκιαθίτης

Ο Δήμος Σκοπέλου σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) και τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σκοπέλου (Ν.Α.Ο.Σ.) διοργανώνουν εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία των μαθητών, με αφορμή και την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022.

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία του «Αθήνα 2004» κ. Νίκος Σκιαθίτης, με καταγωγή από τη Γλώσσα Σκοπέλου, θα επιχειρήσει να διασχίσει κωπηλατώντας 52 ναυτικά μίλια (95 χιλιόμετρα) από την ακτή ΝΟΒ στον Βόλο μέχρι το λιμάνι της Σκοπέλου.

Η κωπηλατική δοκιμασία του κ. Σκιαθίτη θα ξεκινήσει από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022 περίπου στις 10:00 και η εκτιμώμενη ώρα άφιξης του κωπηλατικού σκάφους στο λιμάνι της Σκοπέλου (στον παραλιακό χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου) ορίζεται την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 μεταξύ του διαστήματος 10:00 έως 12:00.

Επίσης,  τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 στις 09:30 κάτω από ton βράχο  της «Παναγίας του Πύργου», ο χάλκινος Ολυμπιονίκης κ. Νίκος Σκιαθίτης μαζί με τον Ολυμπιονίκη κ. Δημήτρη Γεωργαλή θα μιλήσουν στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης του Δήμου Σκοπέλου για τον Αθλητισμό, τον Ολυμπισμό και το άθλημα της κωπηλασίας και της ποδηλασίας αντίστοιχα, ενώ ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Βασίλης Ηλιόπουλος, όντας πιστοποιημένος εκπαιδευτής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου απινιδωτή θα κάνει μια διάλεξη και παρουσίαση των τεχνικών αυτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.