Κοσμάτος: Καλό να τελειώσουν τα πρωταθλήματα ως έχουν

Ο προπονητής της Νίκης, Γιώργος Κοσμάτος

Την εκτίμηση ότι πρέπει να τελειώσουν τα πρωταθλήματα μπάσκετ, ως έχουν, κάνει ο Γιώργος Κοσμάτος, προπονητής της Νίκης Βόλου, ο οποίος μίλησε στο σάιτ basketblog.gr μαζί με αρκετούς συναδέλφους τους από τις ομάδες της Γ’ Εθνικής. Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Είναι δεδομένο ότι ευχή όλων μας είναι να τελειώσουν τα πρωταθλήματα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Θα πρέπει όμως να βάλουμε όλα τα δεδομένα κάτω με γνώμονα την υγεία όλων. Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι πολλά αν οι ειδικοί το επιτρέψουν, χωρίς να μπει σε κίνδυνο η υγεία των αθλητών, οι οποίοι μετά από ένα διάστημα περίπου 2,5 μηνών αποχής θα πρέπει να δώσουν συνεχόμενα ματς και μετά θα έχουν να βγάλουν ολόκληρη αγωνιστική περίοδο χωρίς επαρκή ξεκούραση. Είναι αδύνατο όμως, γιατί μιλάμε για μη επαγγελματίες, οι οποίοι δεν μπορούν να παίζουν Κυριακή-Τετάρτη δυο παιχνίδια την εβδομάδα. Σε ένα τέτοιο σενάριο δεν ξέρω πως οι διοικήσεις θα αναζητήσουν οικονομικούς πόρους και πότε θα προλάβουν να κάνουν μεταγραφές για την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Συνοψίζοντας νομίζω ότι είναι καλό να τελειώσουν τα πρωταθλήματα ως έχουν.

Θεωρώ ότι έχοντας παίξει τα 2/3 (18 από τους 26 αγωνιστικές) του πρωταθλήματος έχουμε ένα πολύ καλό αντιπροσωπευτικό δείγμα για τις δυνατότητες της κάθε ομάδας, ώστε να παρθούν αποφάσεις. Πιστεύω ότι θα πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία, ως έχει, και να γίνει μια προσωρινή αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, για μια ή δύο σεζόν, με τα δεδομένα που φημολογείται ότι θα γίνει, έτσι ώστε να ξαναμπούν οι βάσεις όλων των φορέων του αθλήματος -παίκτες, παράγοντες, διαιτητές, φίλαθλοι-, στις συνθήκες μιας νέας κανονικότητας. Είμαι σίγουρος ότι με διάλογο θα βρεθούν λύσεις για όλους. Ωστόσο, πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το καλό όλων των ομάδων των προπονητών και φυσικά και των παικτών, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από όλους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.