Κοσμάτος στο «Magnesiasports»: «Πηγαίνουν πίσω τα πλάνα για τους νέους αθλητές»

Σχολιάζοντας την προσπάθεια με την ομάδα Κ21 στη Β’ ΕΣΚΑΘ

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ, το «Μagnesiasports» προσπάθησε ν’ αναλύσει τις επιπτώσεις που προκαλούνται από την πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα στους νεαρούς αθλητές με παράδειγμα τις ομάδες ποδοσφαίρου Κ17 Ολυμπιακού Βόλου και Νίκης, ωστόσο δεν είναι οι μόνες περιπτώσεις που έρχονται αντιμέτωπες με τα δεδομένα αυτά.

Ένα ακόμη παράδειγμα είναι το σύνολο μπάσκετ Κ21 της Νίκης Βόλου, με τους υπευθύνους της ομάδας να βλέπουν τα σχέδιά τους να πηγαίνουν πίσω και να χάνεται έδαφος στην προσπάθεια που ουσιαστικά ξεκίνησε φέτος, με τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Η προσπάθεια αυτή πάντως έχει διακοπεί βιαίως από την αναστολή των πρωταθλημάτων.

«Σκοπός είναι να παίζουν τα νέα παιδιά και να προωθηθούν σιγά σιγά στις ανδρικές ομάδες και να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να επιδιώξουμε να αναδειχθούν τα ταλέντα της Μαγνησίας, συμμετέχοντας σε ένα πρωτάθλημα έστω και σ’ αυτό της Β’ ΕΣΚΑΘ» ήταν το σχόλιο που έκανε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Γιώργο Κοσμάτο, έχοντας αναλάβει δράση μαζί με τους Ανδρέα Μαύρο και Ανδρέα Τσιριγωτάκη και σ’ αυτόν τον τομέα. Ωστόσο και ο ίδιος παραδέχεται ότι τα όποια πλάνα θα πρέπει ν’ αλλάξουν.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κοσμάτο, και οι νεαροί αθλητές, μέχρι στιγμής λαμβάνουν πρόγραμμα και γυμνάζονται ατομικά και εξ αποστάσεως. Όμως όπως υπογραμμίζει: «Έχει πάει πίσω όλο αυτό. Σίγουρα όλα πηγαίνουν πιο πίσω και έξω δεν μπορούν πλέον να βγουν λόγω καιρού. Αν δεν έχεις επαφή και με το γήπεδο και με το καλάθι μένεις αναγκαστικά πίσω. Τα παιδιά χρειάζονται προπόνηση και η ατομική άσκηση δεν συγκρίνεται. Να φανταστείτε ότι μέχρι τώρα τα παιδιά αυτά είχαν ακόμη και διπλές προπονήσεις, ωστόσο πλέον δεν γίνεται ούτε μία»…

Όταν λοιπόν επιτραπούν οι προπονήσεις, το μεγάλο στοίχημα για τα προπονητικά επιτελεία είναι η ομαλή επιστροφή των νεαρών παικτών στην κανονικότητα και η ανάκτηση του χαμένου εδάφους. Η διαδικασία βέβαια αυτή μόνο εύκολη δεν γίνεται, καθώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι και σε ατομικό επίπεδο, που έχουν να κάνουν και με τη σωματική και με την ψυχολογική ετοιμότητα των παικτών, βάσει και του νεαρού της ηλικίας του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.