«Κούρσεψε» τη Λευκάδα ο Ρήγας, 0-2 τον Τηλυκράτη

Χωρίς κανείς να…καίγεται για βαθμούς μιας κι έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους προ πολλού, Τηλυκράτης και Ρήγας Φεραίος συγκρούστηκαν στη Λευκάδα με την ομάδα της Μαγνησίας να φεύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης επικρατώντας με σκορ 2-0.

Προηγήθηκε ο Ρήγας, πίεσε ο Τηλυκράτης

Πιο…φορτσάτος μπήκε στο γήπεδο της Λευκάδας ο Ρήγας με την ομάδα του Λάκη Μπακάλη να καταφέρνει να προηγηθεί στο σκορ. Μόλις στο 6ο λεπτό, οι Βελεστινιώτες αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους, όταν ο Τζοβάρας με ωραίο αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καραγκούνη γράφοντας το 0-1. Η φάση ξεκίνησε απόπροσπάθεια και κλέψιμο του Τσελεπή στο χώρο του κέντρου, ο οποίος πάσαρε κάθετα στον Τζοβάρα με τον τελευταίο να μη δυσκολεύεται να ανοίξει το σκορ.

Τρία λεπτά αργότερα η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκίκα για το Ρήγα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Τηλυκράτη. Στο 16ο λεπτό ακυρώθηκε ως οφ σάιντ τέρμα που σημείωσε ο Τηλυκράτης σε προσπάθεια του Μακρυγιάννη έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της φιλοξενούμενης ομάδας.

Στο 27′ η ομάδα του Ιονίου έχασε σημαντική ευκαιρία για το 1-1 με τον Βασιλείου να σεντράρει από τα αριστερά βρίσκοντας τον επερχόμενο Καλογέρη, ο οποίος σούταρε με τη μία, αλλά ο Παπαγιάννης του στέρησε το γκολ. Στην επαναφορά της μπάλας και πάλι ο Καλογέρης έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από τα δοκάρια του Ρήγα.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Λάκη Μπακάλη έχασε μοναδική ευκαιρία για το 0-2 στο 31’ με τον Γκίκα να επιχειρεί μακρινό σουτ και να σημαδεύει τη συμβολή των δοκών της εστίας του Καραγκούνη. Στο 42′ ο γκολκίπερ Παπαγιάννης κράτησε για μια ακόμη φορά ανέπαφη την εστία του, όταν ο Καλογέρης με κεφαλιά τον υποχρέωσε σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη-Δύο πέναλτι κέρδισε ο Ρήγας

Με το…καλησπέρα στην επανάληψη ο Ρήγας κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κτενά, με τον διαιτητή να υποδεικνύει αμέσως την εσχάτη των ποινών. Ο Σπαθής ωστόσο νικήθηκε από τα έντεκα βήματα από τον γκολκίπερ Καραγκούνη κι έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της φιλοξενούμενης ομάδας.

Οι Βελεστινιώτες όμως δεν έμειναν στην κακή στιγμή που είχε ο αρχηγός του και στο 57’ έχασαν εκ νέου μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 σε μια φάση διαρκείας. Το σουτ του Γκίκα σε πρώτο χρόνο αποκρούστηκε από τον Καραγκούνη, ενώ στη συνέχεια ο Τσελεπής νικήθηκε από τον πορτιέρο των γηπεδούχων, με τον Αλεξίου τελικώς να επιχειρεί άστοχη κεφαλιά.

Ο Τηλυκράτης απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες του Ρήγα στο 69’ με προβολή του Σιδέρη από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ. Η ομάδα του νησιού υποχρεώθηκε να συνεχίσει με δέκα παίκτες το παιχνίδι από το 78’, καθώς ο Μακρυγιάννης δέχθηκε δεύτερη κίτρινη από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά είχε μια καλή στιγμή στο 89’, όταν ο Παπαγιάννης αρνήθηκε την ισοφάριση στο σουτ που επιχείρησε ο Παπαδόπουλος.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Ρήγας σφράγισε τους τρεις βαθμούς, καθώς κέρδισε ξανά πέναλτι σε ανατροπή του Λάμπρου από τον γκολκίπερ Καραγκούνη. Αυτή τη φορά ο Σπαθής δε λάθεψε, νίκησε τον τερματοφύλακα του Τηλυκράτη και σημείωσε το 0-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Τηλυκράτης: Καραγκούνης, Ορφανός, Βασιλείου, Πολυχρονιάδης, Ιασωνίδης, Καλογέρης, Περιστέρης (50’ Γεωργάκης), Κτενάς (65’ Κοντογιάννης), Σιδέρης (82’ Μπουρδούβαλης), Μακρυγιάννης, Παπαδόπουλος.

Ρήγας Φεραίος: Παπαγιάννης, Γκάγκας, Μπόρας, Χατζηαθανασίου, Σπαθής, Γεωργατζής, Αλεξίου, Γκίκας (89’ Ράπτης), Λάμπρου, Τσελεπής, Τζοβάρας (93’ Κουσκουρίδας)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.