Κουτίνας: “Χρειαζόμαστε ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση, παραπάνω από τελικός με Αγρίνιο”

Φάση από το ματς Νίκη-Μαχητές με πρωταγωνιστή τον Κουτίνα

Ο καλαθοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, Σάκης Κουτίνας, μίλησε στο magnesiasports, σχετικά με την αναμέτρηση της περασμένης αγωνιστικής της ομάδας του, κόντρα στα Φάρσαλα, την εχθρική συμπεριφορά που αντιμετώπισε αυτός κι οι συμπαίκτες του στην κωμόπολη του Νομού Λαρίσης και το ερχόμενο κρίσιμο παιχνίδι, με αντίπαλο το δυνατό Αγρίνιο, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι με τα Φάρσαλα:

“Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, ήμασταν έτοιμοι ψυχολογικά, οι νέοι προπονητές, ο Σπύρος Στρατίκης κι ο Παναγιώτης Νάνης, μας είχαν προετοιμάσει κατάλληλα. Από ‘κει και πέρα, υπήρξε ένας πολύ αρνητικός παράγοντας στο παιχνίδι, το εχθρικό κλίμα που συναντήσαμε εγώ κι οι συμπαίκτες μου. Ειδικά, απέναντί μου, τα πράγματα ξέφυγαν αρκετά και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Μετά τον τραυματισμό μου στο πρώτο παιχνίδι, αντί μερικοί άνθρωποι να μου ζητήσουν συγγνώμη, η συμπεριφορά τους ήταν κάκιστη, λες κι εγώ τους πείραξα. Όσον αφορά το μπασκετικό, επαναλαμβάνω ήμασταν έτοιμοι, το πρώτο μας ημίχρονο ήταν πολύ καλό. Στο δεύτερο, κάποια πράγματα μας πήγαν πίσω. Επιθετικά ήμασταν αρκετά καλοί, στο κομμάτι της άμυνας είχαμε αρκετά προβλήματα. Στη συνέχεια, επιβάλλεται να προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε την άμυνα με την επίθεσή μας. Στα προηγούμενα παιχνίδια, φάνηκε πως είχαμε περισσότερα προβλήματα στην επίθεση, παρά στην άμυνα, στα Φάρσαλα δείξαμε το αντίθετο. Το σημαντικό είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε ισορροπία στα δύο αυτά κομμάτια”.

Για τα όσα κατήγγειλε, μέσω του προφίλ του στο facebook, για την αντιμετώπιση που είχε προσωπικά στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής:

“Δε θέλω να μιλήσω ονομαστικά, όλοι καταλαβαίνουν λίγο-πολύ σε ποιους αναφέρομαι. Συνέβη ένα πραγματικά πολύ άσχημο γεγονός, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ένας διοικούντας, από τον πάγκο τον Φαρσάλων, μου φώναξε “έπρεπε να σπάσει το χέρι σου”. Τέτοια πράγματα δεν επιτρέπονται στο μπάσκετ, ειδικά όταν μιλάμε για θέματα υγείας. Προς τιμήν του, ο προπονητής των αντιπάλων, ο κ. Φόρος, γύρισε αμέσως στον πάγκο και τον έβαλε στη θέση του. Δεν επιτρέπεται να λέγονται τέτοια πράγματα, είναι απαράδεκτα”.

Για το ερχόμενο ματς κόντρα στο Αγρίνιο, εντός έδρας:

“Για εμάς, είναι κάτι παραπάνω από ένας τελικός, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από το νίκη. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη βοήθεια του κόσμου, θα είναι σημαντική για εμάς ψυχολογικά, θέλουμε να είναι ο έκτος παίκτης μας. Το Αγρίνιο είναι μία ομάδα πολύ καλή, βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Εμείς έχουμε τα γνωστά μας θέματα, ειδικά με τη θέση του πλέι μέικερ και χρειάζεται όλα τα παιδιά να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό. Ζητάμε απ’ όλους να είναι δίπλα μας, να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Οι προπονητές μας θα μας προετοιμάσουν κατάλληλα, έχουμε δει βίντεο, θα δούμε κι άλλα, θα προπονηθούμε και θα είμαστε έτοιμοι. Επαναλαμβάνω, είναι παραπάνω από τελικός για εμάς, το συγκεκριμένο ματς”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.