Κου.Πα και πλέι άουτ στη σκέψη του Ολυμπιακού Βόλου

Ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει την παραμονή στη NL2

Το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΛ έληξε νικηφόρα για τον Ολυμπιακό Βόλου και οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» έσπευσαν να επιστρέψουν στο γήπεδο (που είχε εκκενωθεί 2’25’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης) για να πανηγυρίσουν το θετικό αποτέλεσμα και την είσοδο όπως φαίνεται στα πλέι άουτ, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, σ’ αυτές τις δύο αγωνιστικές τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου όσο και η ΑΕΛ έχουν από ένα παιχνίδι, παίρνοντας τη νίκη ο κάθε σύλλογος στο δεύτερο απέναντι στη Μελίκη, που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα εδώ και καιρό. Έτσι, την ερχόμενη Κυριακή, ο Ολυμπιακός Βόλου παίρνει δύο βαθμούς απέναντι στη Μελίκη, ενώ η ΑΕΛ αγωνίζεται στην έδρα του ΓΣ Αλμυρού. Ακόμη και στην ισοβαθμία (αν κερδίσει η ΑΕΛ μέσα στον Αλμυρό και αν χάσει την τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός Βόλου από την Κου.Πα Κιλκίς), με τις δύο ομάδες να έχουν από 29 βαθμούς, ο Ολυμπιακός Βόλου υπερτερεί, έχοντας 2-0 νίκες απέναντι στην ΑΕΛ φέτος. Οπότε, οι Λαρισαίοι έχουν ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός Βόλου γλίτωσε τον μη απευθείας υποβιβασμό στην Α1 ΕΣΚΑΘ και το δικαίωμα στην ελπίδα για παραμονή στη National League 2. Σύμφωνα με τον κανονισμό λοιπόν, δύο ομάδες υποβιβάζονται απευθείας, και αυτές είναι η ΑΕΛ και ο ΓΑΣ Μελίκης. Από εκεί και πέρα, στα πλέι άουτ θα παλέψουν τέσσερις ομάδες για δύο εισιτήρια παραμονής, αυτές που κατέλαβαν τις θέσεις 7-10 και θα παίξουν σταυρωτά μεταξύ τους, δηλαδή η 7η με τη 10η και η 8η με την 9η.

100% το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει, για το ποιες ομάδες θ’ απαρτίζουν την τετράδα. Σίγουρη είναι η συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου και του Άργους Ορεστικού, έχοντας 26 και 27 βαθμούς αντίστοιχα αυτήν τη στιγμή. Πιο ψηλά είναι τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη και η Κου.Πα Κιλκίς με 29 βαθμούς έκαστη, ενώ ο Πιερικός Αρχέλαος είναι στην πιο πλεονεκτική θέση με 31 βαθμούς.

Με δύο αγωνιστικές ν’ απομένουν πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου το μέγιστο που μπορεί να φτάσει είναι οι 30 βαθμοί. Με την προκήρυξη ν’ αναφέρει ότι οι ομάδες που έχουν τερματίσει ψηλότερα έχουν πλεονέκτημα έδρας, και ότι η σειρά των αγώνων κρίνεται στις δύο νίκες, χωρίς να μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ελπίδες. Αλλά το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής εντός έδρας με την Κου.Πα Κιλκίς, που έχει μία πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα, έχει χαρακτηριστικά σπουδαιότητας ανάλογα με αυτά του αγώνα με την ΑΕΛ, για να διατηρήσει όσες περισσότερες ελπίδες μπορεί για τη διαδικασία των πλέι άουτ.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.