Κουπτσίδης: «Θα μπορούσαν να γίνουν πρωταθλήματα ενός γύρου»

Δηλώσεις οι οποίες είναι σ’ ένα αρκετά επιθετικό τόνο παραχώρησε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, Δημοσθένης Κουπτσίδης, μιλώντας για τα πρωταθλήματα της Football League, της Γ’ Εθνικής και τα τοπικά.

Ειδικότερα, ο κ. Κουπτσίδης παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη εν όψει και των προσεχών εκλογών της ΕΠΟ.

«Κάποιες ομάδες της Γ’ Εθνικής έχουν στόχους και θέλουν ν’ ανέβουν, ή να μείνουν στην κατηγορία. Υπήρχαν προτάσεις αλλά δυστυχώς δεν μας ακούνε», είπε, μεταξύ πολλών άλλων, ενώ τόνισε επίσης ότι: «Ακόμη δεν απάντησαν οι τέσσερις υπουργοί που έλαβαν επιστολές για την χορήγηση rapid test από φορείς της Πολιτείας, ώστε να γίνουν τα πρωταθλήματα καθώς οι ομάδες της Football League, της Γ’ Εθνικής αλλά και των τοπικών δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν αυτά που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όλα αυτά αν θέλουν να παίξουν (να γίνουν οι αγώνες). Αν δεν θέλουν, να πουν από τώρα μην κάνετε προσπάθειες, μην ξοδεύεστε – διακοπή των πρωταθλημάτων και συνεχίζουμε του χρόνου».

Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το μητρώο ανέφερε επίσης: «Θα μπορούσαν να γίνουν πρωταθλήματα ενός γύρου. Δεν ξέρω ποιες είναι οι προθέσεις της Πολιτείας. Θα μπορούσε το υπουργείο να αναλάβει τα τεστ για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Να γίνονται κάθε Παρασκευή και να μπορούν να παίζουν. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το συρρικνώνουμε με το Μητρώο. Θα πρέπει να γίνει αλλά να δώσει ευκαιρίες προς όλους. Υπάρχουν σωματεία που δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν, οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που από το υστέρημα τους έδιναν χαρά στις τοπικές κοινωνίες. Δεν έχουν έσοδα. Τους υποχρεώνουμε να κάνουν και έξοδα για να πάρουν την ειδική αθλητική αναγνώριση. Να έδιναν προκαταβολή σε όλους τους εν ενεργεία συλλόγους και από ‘κει και μετά στους υπόλοιπους που θα μπουν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.