Κρεμαστάς για άνοδο Ανόρθωσης στην Α1 ΕΣΚΑΘ: “Τρώγοντας έρχεται η όρεξη”

Μπορεί να προετοιμαζόταν πυρετωδώς για μπαράζ ανόδου την ερχόμενη Κυριακή στα Φάρσαλα η Ανόρθωσις ως δεύτερη του 1ου ομίλου της Α2 ΕΣΚΑΘ, αλλά ήρθαν τα ευχάριστα νέα ότι κερδίζει την άνοδο από τώρα, αφού ο Σπάρτακος απέσυρε τη συμμετοχή του στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Έτσι η ομάδα του Μιχάλη Καπουρνιώτη μαζί με την ΕΑΛ, που θα αντιμετώπιζε για μία θέση στη μεγαλύτερη τοπική κατηγορία, ανεβαίνουν και οι δύο στην Α1, χωρίς να χρειαστεί να μονομαχήσουν μεταξύ τους.

Η Ανόρθωσις κατάφερε στα δύο χρόνια ζωής της να ανέβει ισάριθμες κατηγορίες και φαίνεται ιδιαίτερα φιλόδοξη για την επόμενη σεζόν, με τον πρόεδρό της, Απόστολο Κρεμαστά, με τον οποίον συνομίλησε το Magnesiasports να λέει χαρακτηριστικά ότι «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», αν και έκανε σαφές ότι του χρόνου ο πρώτος στόχος, καθώς θα υποβιβαστούν πολλές ομάδες, θα είναι η εύκολη παραμονή.

Συγκεκριμένα ο κ. Κρεμαστάς δήλωσε στο Magnesiasports:

«Τη Δευτέρα μας ενημέρωσε η ΕΣΚΑΘ ότι θα ανεβούμε απευθείας και χωρίς μπαράζ στην Α1 λόγω αδυναμίας να συμμετάσχει σ’ αυτή την κατηγορία ο Σπάρτακος Λάρισας, ο οποίος θα κατέβει με εφήβους στην Α2.

Για μας είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 20 μήνες. Δημιουργήσαμε μία καινούρια ομάδα και έχοντας τον ενθουσιασμό ανεβήκαμε μέσα σε δύο σεζόν δύο κατηγορίες. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα. Τα έδωσαν όλα δύο χρονιές και με αντίξοες συνθήκες.

Βέβαια τόσο ο Μιχάλης Καπουρνιώτης είχε την προπονητική εμπειρία, όσο κι εγώ ως παράγοντας, διοικώντας πιο παλιά τη Μεταμόρφωση. Αποκτήσαμε και κάποιους έμπειρους παίκτες και παρόλο που βγήκαμε δεύτεροι, καθώς χάσαμε δύο παιχνίδια, καταφέραμε να ανεβούμε στην πρώτη κατηγορία της ΕΣΚΑΘ.

Πλέον, θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα με έμπειρους παίκτες, γιατί η καινούρια χρονιά θα είναι δύσκολη, καθώς θα πέσουν πολλές ομάδες, 9 ή 10, βάσει τη προκήρυξης. Οπότε, θα πρέπει να στοχεύσουμε σε μία θέση μέσα στην εξάδα, για να παραμείνουμε».

Για το αν οι δύο συνεχόμενες άνοδοι δημιουργούν ανάλογες φιλοδοξίες και στην Α1 ΕΣΚΑΘ, ο Απ. Κρεμαστάς σχολίασε:

«Τρώγοντας, έρχεται η όρεξη. Αν ευοδωθούν κάποιες προσπάθειες που κάνουμε για την απόκτηση παικτών που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο σε εθνικές κατηγορίες, πιστεύω ότι θα είμαστε ψηλά. Όμως δεν εξαρτάται μόνο από μας, καθώς όλες οι ομάδες ενισχύονται και είναι αξιόλογες. Πρώτος στόχος μας βέβαια θα είναι η παραμονή, από κει και πέρα ό,τι βγει καλό είναι».

Όσο για το πού θα ήθελε να αποδώσει τα εύσημα για την επιτυχία, είπε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες, που τα έδωσαν όλα αυτή τη χρονιά, στον προπονητή, στους φίλους της ομάδας και τους χορηγούς. Πολλά συγχαρητήρια και στην Ανάληψη που ανέβηκε πρώτη. Αλλά κι εμείς κάναμε την προσπάθεια που έπρεπε να κάνουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.