Κρουθ: Δεν έχουν νόημα τα εύκολα φιλικά, γιατί δε θα διορθώναμε τα λάθη μας

Δηλώσεις, που αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, έκανε ο Άλεξ Κρουθ. Ο Ισπανός ακραίος επιθετικός και εσχάτως και μπακ-χαφ υποστήριξε ότι είναι καλό που η ομάδα του έχει δώσει φιλικά με ομάδες ανώτερης κατηγορίας, γιατί αυτό βοηθά στο να εντοπίζονται και να διορθώνονται τα λάθη. Πάντως, υποστήριξε ότι και οι νίκες στα τεστ προετοιμασίας βοηθούν στην απόκτηση καλύτερης ψυχολογίας.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κρουθ:
Για τη μέχρι στιγμής προετοιμασία της ομάδας μας, ενόψει πρωταθλήματος:
“Όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προετοιμασία, μέχρι στιγμής. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία οικογένεια μεταξύ μας και, παράλληλα, να αφομοιώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού που προσπαθεί να μας επιβάλλει το τεχνικό τιμ, τις κινήσεις μας εντός αγωνιστικού χώρου. Οι σχέσεις, μεταξύ των παικτών, είναι άριστες, το ίδιο συμβαίνει και με το τεχνικό μας τιμ. Προσωπικά, εκτιμώ πολύ τον Στάικο Βεργέτη, είναι η τρίτη χρονιά που θα δουλέψω μαζί του, πρόκειται για έναν εξαιρετικό προπονητή. Το καλό είναι πως έχει διατηρηθεί ένας σημαντικός κορμός από το περσινό ρόστερ, γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλει ο προπονητής από εμάς, αλλά και οι νέοι, με τη βοήθειά του, έμαθαν γρήγορα την αγωνιστική μας φιλοσοφία”.
Για τις εντυπώσεις του από τις φιλικές αναμετρήσεις έως τώρα και για το φιλικό με τον Αστέρα Βλαχιώτη:
“Στα φιλικά παιχνίδια που έχουμε αγωνιστεί, μέχρι στιγμής, μπορεί να μην έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, να μην έχουν έρθει νίκες, αλλά μας βοήθησαν πολύ να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δε θα είχε νόημα να δίνουμε εύκολα φιλικά και να κερδίζουμε 4-0 και 5-0, δε θα μας έδινε τίποτα αυτή η αγωνιστική διαδικασία, δε θα μπορούσαμε καθόλου να εντοπίσουμε προβλήματα και να δουλέψουμε πάνω σε αυτά.
Αντίθετα, παίξαμε φιλικά με αντιπάλους υψηλής δυναμικότητας, με πολύ καλές ομάδες της Α’ και της Β’ Εθνικής, κάναμε καλά παιχνίδια, δεν τα κερδίσαμε, αλλά μας βοήθησαν αρκετά. Όσον αφορά το ερχόμενο φιλικό, βρισκόμαστε σε μία χρονική συγκυρία που πρέπει να κάνουμε καλά ό,τι χρειάζεται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά παράλληλα και να προσπαθούμε να διεκδικούμε νίκες, προκειμένου να ανέβει η ψυχολογία μας, να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία, το πρωτεύον ζήτημα είναι να κάνουμε καλά παιχνίδια και να βελτιωνόμαστε”.
Για τον κόσμο της Νίκης και τι να περιμένει απ’ αυτόν τη νέα αγωνιστική χρονιά:
“Ελπίζω φέτος, αν όλα πάνε καλά και με το κομμάτι της πανδημίας, να έχουμε την ίδια και μεγαλύτερη υποστήριξη από τον κόσμο μας, σε σχέση με πέρσι. Τη χρονιά που πέρασε, ο κόσμος μας στήριξε πολύ. Η χρονιά που έρχεται θα είναι καλύτερη για τη Νίκη, σε όλους τους τομείς, κι ευελπιστώ, αναλογικά, να υπάρχει και περισσότερος ακόμα κόσμος δίπλα μας. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί, θα παίξουμε στο Πανθεσσαλικό, σε ένα μεγάλο γήπεδο, το οποίο χρειάζεται περισσότερους οπαδούς, για να γίνει έδρα”.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.