«Κυνηγά» βολές πάνω από τα 60,00 μέτρα στο δίσκο η Βολιώτισσα Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου

Θα συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Πάτρα

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού της Πάτρας για το 2019, τη σημαντικότερη όσο και παλαιότερη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών.

Οι αγώνες θα γίνουν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας το Σάββατο και την Κυριακή 27 και 28 Ιουλίου.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται για 6η φορά στην Πάτρα, οι τέσσερις προηγούμενες ήταν το 1995, το 2010, το 2016, το 2017 και το 2018.

Σπάνιο το γεγονός να επαναλαμβάνεται η διοργάνωση στην ίδια επαρχιακή πόλη κι αυτό έχει εξήγηση.

Οι αγώνες το 2016, το 2017 και το 2018 στο Παμπελοποννησιακό σημείωσαν μοναδική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, που στην ουσία υπαγόρευσαν στη διοίκηση της Ομοσπονδίας να αναθέσει εκ νέου τους αγώνες στην Πάτρα.

Σημειώνεται πως είναι η αρχαιότερη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα, καθώς το πρώτο πρωτάθλημα έγινε το 1896, το φετινό είναι το 105ο στην κατηγορία Ανδρών, ενώ στις Γυναίκες είναι το 84ο , καθώς πρώτη φορά πήραν μέρος το 1931. Στο πρωτάθλημα θα πάρει μέρος η Βολιώτισσα αθλήτρια δισκοβολίας, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, η οποία συνεχίζει τη προετοιμασία της με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Αλέξανδρο Παπαδημητρίου.

Η πρωταθλήτρια μας θα έχει την ευκαιρία να γυμναστεί μαζί με τον πρωταθλητή της σφυροβολίας Μιχάλη Αναστασάκη, με στόχο να κυνηγήσει βολές πάνω από τα 60,00 μέτρα στο δίσκο. Η 28χρονη έχει ατομικό ρεκόρ 61,53 μ. από το 2017 και φέτος έχει πετύχει 58,77 μέτρα. Στόχος της στους αγώνες που ακολουθούν είναι να βρει βολές που θα της επιτρέψουν να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων του Μπίντγκοζ. Η αθλήτρια ξεκίνησε ήδη την προπόνηση της με το νέο προπονητή της και αναμένεται να κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στους ίδιους αγώνες θα συμμετέχει και ο αδελφός της, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, που αγωνίζεται στο ακόντιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.