Κυνήγι του Θησαυρού με κλασικά οχήματα!

Στο Βελεστίνο οι Φίλοι Ιστορικού Οχήματος Μαγνησίας

Μια ακόμα εκδήλωση, που αφορά την κλασσική αυτοκίνηση, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, από τη Λέσχη «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» Μαγνησίας και τα δεκάδες πληρώματα που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να κινήσουν τα κλασσικά τους οχήματα, συμμετέχοντας σε έναν διαγωνισμό, αλλά παράλληλα να γνωρίσουν «άγνωστες» ομορφιές, τα μνημεία και την ιστορία ενός ιστορικού Δήμου, όπως είναι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, γενέτειρας του Ρήγα Βελεστινλή (1757-1798), με την τεράστια συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Τουρκικό ζυγό.

Για τον λόγο αυτό , την Κυριακή 23 Απριλίου διοργανώθηκε το «Κυνήγι Θησαυρού 2023», που προγραμματίστηκε στα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στο μοναδικό οικοσύστημα της Λίμνης Κάρλας, αλλά και το παλαιό ιστορικό χωριό των Καναλίων και του Βελεστίνου.

Δεκάδες ιστορικά οχήματα πλημμύρισαν τις πλατείες των χωριών και του Βελεστίνου, όπου έγινε και ο τερματισμός, με τους παρευρισκόμενους να συναντούν πανέμορφα οχήματα, μιας άλλης εποχής, που σπάνια συναντά κανείς στους ελληνικούς δρόμους, να περιδιαβαίνουν τους δρόμους αναζητώντας απαντήσεις, στα πολύ έξυπνα ερωτήματα που έθεσαν οι διοργανωτές και αφορούσαν τα πιο σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής Βελεστίνου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τα πληρώματα ξεκίνησαν από το γήπεδο των Καναλίων και αναζήτησαν και ενημερώθηκαν για τα παρακάτω:

  1. Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καναλίων
  2. Χριστιανικό Οικισμό «Συρτάδες» Στεφανοβικείου
  3. χλωρίδα και πανίδα της Λίμνης Κάρλας
  4. Ηρώο στην κεντρική πλατεία του Στεφανοβικείου
  5. Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός του Βελεστίνου
  6. Ι.Ν. Αγίου Κων/νου και Ελένης στο κέντρο του Βελεστίνου
  7. Την Υπέρεια Κρήνη του Βελεστίνου
  8. Το άγαλμα του Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο, γενέτειρας του εθνικού ήρωα

Η υποδοχή των πληρωμάτων έγινε στο Εκθεσιακό Κέντρο Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» στο Βελεστίνο από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Καρατζιώλη-Κοντούρη Λευκή, τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Βελεστίνου κ. Γιώργο Παπατόλια, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική και υψηλού επίπεδου ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού, που φιλοξενεί πολύτιμα κειμήλια και την πρωτότυπη «Χάρτα του Ρήγα» και τον αντιπρόεδρο της Δ.Κ. κ. Χρήστο Κολοκοτρώνη.

Τα δεκάδες πληρώματα ενημερώθηκαν πλήρως, για τη ιστορία του Βελεστίνου και της συμβολής της περιοχής στη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης του Γένους, ενώ σε όλους δόθηκαν βιβλία, προσφορά του Δήμου Ρ. Φεραίου ,όπως το «Στρατιωτικό Εγκόλπιο» του Ρήγα Βελεστινλή, σε επιμέλεια του ιατρού και ιστορικού κ. Δημήτρη Καραμπερόπουλου, το «Κάρλα, η λίμνη με τις δυο ζωές» του κ. Κώστα Λιάκου και το «Η Τέχνη της Διαπαιδαγώγησης» του κ. Γιάννη Θεμ. Γεωργούδη.

Ο πρόεδρος της Λέσχης «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» Βόλου κ. Κώστας Καρακατσάνης και το ΔΣ ευχαριστούν τον Δήμαρχο Ρ. Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα, αλλά και τους εκπροσώπους του Δήμου που αναφέρθηκαν παραπάνω, για την εξαιρετική υποδοχή, την ξενάγηση και τη φιλοξενία, σε έναν μαγικό τόπο.

Σημειώνεται ότι η ΦΙΟ προγραμματίζει, μετά από πολλά χρόνια, την αναβίωση του Ιστορικού Ράλι Πηλίου 2023 , στις 9-10-11 Ιούνιου, με την υποστήριξη της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και Δήμων της Μαγνησίας, με διαδρομές εντός του Ν. Μαγνησίας, γεγονός που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πληρωμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για πληροφορίες αρμόδιος είναι ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Κώστας Καρακατσάνης Τηλέφ. 6944-887441 και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Σκριάπας, τηλ. 6974-881944 .

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.