Κυπελλούχες Βαλένθια, Μπάγερν και Σπόρτινγκ

Οι παίκτες της Βαλένθια πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί της Μπαρτσελόνα

Βαλένθια στην Ισπανία, Μπάγερν στη Γερμανία και Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία αναδείχθηκαν Κυπελλούχες το Σάββατο στους τελικούς των οικείων διοργανώσεων.

Στέρησαν το νταμπλ από την

Μπαρτσελόνα οι «νυχτερίδες»

Σε έναν δραματικό τελικό, η Βαλένθια πήρε τη νίκη και το 8ο Κύπελλο της ιστορίας της, απέναντι στην Μπαρτσελόνα με 2-1. Αυτό ήταν το πρώτο τρόπαιο για τις «νυχτερίδες» από το 2008, όταν είχαν νικήσει την Χετάφε με 3-1 και ο πρώτος τελικός που χάνει η Μπαρτσελόνα από το 2013-14.
Η Βαλένθια ήταν εξαιρετικά στημένη από τον Μαρθελίνο και προηγήθηκε με τον Γκαμεϊρό στο 22’ για να έρθει το 2-0 από τον Ροντρίγκο στο 33’. Ο Βαλβέρδε έριξε Μάλκομ και Βιδάλ στην επανάληψη για να γυρίσει το ματς, ο Παρέχο αποχώρησε στ 65’ τραυματίας, η Μπάρτσα είχε ευκαιρίες με δοκάρι του Μέσι και πλασέ του Πικέ, πριν ο Αργεντινός κάνει το 2-1. Όμως η Βαλένθια άντεξε την ασφυκτική πίεση και παρά τις δύο χαμένες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις του Γκουέντες, δεν το πλήρωσε με ισοφάριση.

Νταμπλούχος η Μπάγερν

Με έναν Νόιερ… απ’ τα παλιά, τον Κίμιχ να «καθαρίζει» τα πάντα, τον Λεβαντόφσκι να αποδεικνύει ξανά ότι είναι κίνδυνος-θάνατος σκοράροντας δις (29’, 85’) και τον Κομάν  (78’) να «σφραγίζει» ενδιάμεσα τη νίκη με γκολ-ποίημα, η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε με 3-0 τη Λειψία και κατέκτησε το Κύπελλο μέσα στο Βερολίνο!
Ίσως, βέβαια, η εξέλιξη να ήταν διαφορετική αν οι «ταύροι» κατάφερναν να πάρουν το προβάδισμα όταν ο Πούλσεν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ή έστω αξιοποιούσαν τον νεανικό τους ενθουσιασμό ειδικότερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης…
Δεν το έκαναν όμως και οι… μπαρουτοκαπνισμένοι Βαυαροί έφτασαν έτσι τις 19 κατακτήσεις του τροπαίου και μαζί τα 12 νταμπλ (σ.σ. πρώτο μετά το 2016) στην πλούσια ιστορία τους, ενώ μετά το πρωτάθλημα ο Λεβαντόφσκι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, φτάνοντας τα επτά τέρματα.

Στα πέναλτι τα «λιοντάρια» της Λισσαβόνας

Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας είναι για 17η φορά Κυπελλούχος Πορτογαλίας, αφού μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια και το 2-2 στα 120’ πήρε τον τίτλο, παρά το σοκ της ισοφάρισης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης από τον Φελίπε. Ο ίδιος παίκτης είχε κάνει το λάθος στο 101’, για να φτάσει η μπάλα στον Μπας Ντοστ που είχε δώσει προβάδισμα στην παράταση στη Σπόρτινγκ.
Στην κανονική διάρκεια τα γκολ σημείωσαν ο Τικίνιο το 1-0 στο 41’ και ο Μπρούνο Φερνάντες τέσσερα λεπτά αργότερα για τη Σπόρτινγκ. Τα «λιοντάρια» διατήρησαν την παράδοση των τελευταίων πέντε ετών, να κερδίζουν πάντα τη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 τους «Δράκους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.