Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός, 1-0 την ΑΕΚ στον τελικό του Πανθεσσαλικού

Ο Ραντζέλοβιτς μόλις έχει πετύχει το μοναδικό γκολ του τελικού και πανηγυρίζει

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 1-0 στο Πανθεσσαλικό και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος,φτάνοντας παράλληλα και στο νταμπλ. Ο Ραντζέλοβιτς ήταν ο χρυσός σκόρερ στο 9’ για τους ερυθρόλευκους, που έχασαν και πέναλτι με τον Ελ Αραμπί στην επανάληψη.

Ο τυπικά φιλοξενούμενος Ολυμπιακός προηγήθηκε νωρίς, όπως σημειώσαμε, έχασε μοναδική ευκαιρία για το δεύτερο γκολ στο πρώτο 45λεπτο, αλλά η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά του α’ ημιχρόνου πίεσε, ωστόσο ο 17χρονος Τζολάκης ήταν σε ετοιμότητα, όπως και σε όλο το ματς.

Στο 9’ ο Καμαρά βρήκε υπέροχα τον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με συρτό διαγώνιο σουτ, χωρίς ιδιαίτερη πίεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 35’ καταγράφηκε τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Αραμπί σε θέση τετ α τετ μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ πλάσαρε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.  Έξι λεπτά αργότερα (41′) ο Βέρντε άφησε στον Μάνταλο, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ από θέση μέσα δεξιά της περιοχής, το οποίο εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Τζολάκης σε μία μεγάλη στιγμή για τους κιτρινόμαυρους.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει κλειδώσει νωρίς την επικράτησή του σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν τα κατάφερε από την άσπρη βούλα. Συγκεκριμένα στο 54’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι κι αφού πρώτα ένα λεπτό πριν υπήρξαν διαμαρτυρίες της ΑΕΚ για παράβαση πάνω στον Σιμόες. Ο Μασούρας μέσα στην περιοχή ανατράπηκε καθαρά από τον Μπακάκη, ωστόσο στο 56’ ο Ελ Αραμπί, που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Τσιντώντα, ο οποίος έδιωξε με το αριστερό πόδι.

Από κει και πέρα, η ΑΕΚ δεν έκανε μεγάλη φάση, ο Ολυμπιακός κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα και πανηγύρισε έναν ακόμη τίτλο και συνολικά το 28ο Κύπελλο στην ιστορία του.

Τελευταία φάση του αγώνα ήταν το σουτ του Μαχαίρα, που έδιωξε με τις γροθιές ο Τζολάκης στο 92′.

AEK: Τσιντώτας, Μπακάκης (62’ Παουλίνιο), Λόπες, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες (80’ Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε (62’ Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Μπρούνο, Τοροσίδης (79’ Σεμέδο), Σισέ, Μπα, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά (76’ Καφού), Μασούρας, Ελ Αραμπί (90′ Φορτούνης)

*Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Σάββα Θεοδωρίδη από τη διοργανώτρια ΕΠΟ τηρήθηκε πριν τη σέντρα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.