Κυπελλούχος Θεσσαλίας 2022 η Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ

Σκακιστικές επιτυχίες της Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία για την ομάδα κυπέλλου της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου ολοκληρώθηκε το Final 4 κυπέλλου Θεσσαλίας για το 2022 πριν λίγες ημέρες που διοργάνωσε η Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα κατακτά το κύπελλο, επικρατώντας της ομάδας του Σ.Σ. Λάρισας με σκορ 3-1 στην τελική φάση που έγινε στο εντευκτήριο του συλλόγου της Λάρισας.
Ήταν μια συνάντηση υψηλού επιπέδου και τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα αποτέλεσαν μια δυνατή δοκιμασία και έκπληξη τουλάχιστον στις δυο από τις τεσσερις σκακιέρες. Στην 1η σκακιέρα ο πρόεδρος του συλλόγου Κορώνας Βασ. απέσπασε ισοπαλία από τον FM Τριμίτζιο Πέτρο. Στην 3η σκακιέρα ο νεαρός Κουκουβίνος Βίκτορας έδωσε το έναυσμα της επιτυχίας της ομάδας με νίκη επί του έμπειρου Ζιώγα Πάρη. Στη 2η σκακιέρα ο Ρουμάνος σκακιστής του συλλόγου, FM Scripcaru Daniel ήλθε ισόπαλος του έμπειρου Κόγια Κων/νου το δε τελικο αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στην 4η σκακιέρα με τη νίκη του Μιχάλη Αγγελή (ΟΜ) επί του Κωνσταντέλια Κ. στην παρτίδα που τελείωσε τελευταία.
Η ομάδα στον πρωινό ημιτελικό απέκλεισε την ομάδα του Σ.Ο Φαλάνης με 4-0 με την εξής σύνθεση: Scripcaru Daniel (FM), Αγγελής Μιχ. (ΟΜ), Χατζηπολίτης Γ. (ΥΜ) και Κουκουβινος Βικτ.
Στον μικρό τελικο του Final 4 η ομάδα της Α.Σ. Βόλου νίκησε την ομάδα του Σ.Ο. Φαλάνης με 3-1 ενώ στον πρωινό ημιτελικό ηττήθηκε από την ομάδα του Σ.Σ. Λάρισας με 3,5 – 0,5.
Την ομάδα καθ όλη την πορεία της στο κύπελλο επιμελήθηκαν ο έφορος αγώνων του συλλόγου, Καρανικόλας Θ. και ο πρόεδρος Κορώνας Β.

Με την κατάκτηση του κυπέλλου Θεσσαλίας η ομάδα της Σ.Ε. Βολου προκριθηκε στη φάση των 16 του 40ου Πανελλήνιου Ομαδικού Κυπέλλου Ελλάδος που θα διεξαχθεί την Κυριακη 19 Ιουνίου 2022 διαδικτυακά και θα αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος την ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Πελοποννήσου.

Ομαδικό πρωτάθλημα φιλίας Θεσσαλίας 2022

Επιτυχημένη ήταν και η συμμετοχή 6μελους ομάδας της Σ.Ε. Βόλου στο πρωτάθλημα «ΦΙΛΙΑΣ» όπου συμμετείχαν ομάδες οκτώ συλλόγων της Θεσσαλίας αφού αναδείχθηκε νικήτρια με σύνολο 8 βαθμών πετυχαίνοντας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. Την ομάδα του Βόλου ακολούθησαν βαθμολογικά η Α.Σ. Βόλου με 7 βαθμούς και ο Σ.Ο. Φαλάνης με τον Σ.Σ. Λάρισας με 5 βαθμούς εκάστη. Συμμετείχαν επίσης ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ Βόλου, ο Σ.Ο. Αλμυρού, η Σ.Λ. Φαρσάλων και η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων.
Για την ομάδα της Σ.Ε. Βόλου αγωνίστηκαν στα πέντε παιχνίδια οι παρακάτω 12 σκακιστές: Κούντριας Απ., Χαχουδης Π., Βλάχος Θεοφ., Μπουγάς Θ., Κούντριας Κ., Καβουρα Παρασκευή, Παπαθανασιου Κ., Ευαγγελινός Κ., Ψυχογιός Απ., Χατζημιχαήλ Αντ., Μαρίτσης Ζ. και Αλεξόπουλος Φ.
Τις συνθέσεις της ομάδα για κάθε αγώνα επιμελήθηκε ο έφορος αγώνων του συλλόγου Καρανικόλας Θεοδ.

Περιφερειακό Ομαδικό Πρωτάθλημα Θεσσαλίας 2022

Επιτυχημένη θεωρείται και η συμμετοχή της Σ.Ε. Βόλου με ομάδα 10μελους σύνθεσης στο περιφερειακό πρωτάθλημα Θεσσαλίας για την άνοδο στην Α εθνική του αγωνίσματος όπου ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με την ομάδα του Σ.Σ. Λάρισας. Οι δυο ομάδες τερμάτισαν αήττητες αλλά η άνοδος χάθηκε στη διαφορά των συνολικών πόντων κατ΄ αγώνα. Τελικά η Σ.Ε. Βόλου κατέκτησε τη 2η θέση, αήττητη με 9 βαθμούς (3 νίκες επί: Α.Σ. Βόλου, ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων και Σ.Λ. Φαρσάλων και μια ισοπαλία με Σ.Σ. Λαρισας).
Για την ομάδας μας αγωνίστηκαν συνολικά οι παρακάτω 12 σκακιστές: Scripcaru Daniel (FM), Draci Robert, Αγγελής Μιχάλης (ΟΜ), Χατζηπολίτης Γ. (ΥΜ), Καβούρα Παρασκευή, Κρικελά Μαρία, Θεοχαροπούλου Χριστίνα, Κουκουβινος Βικτ., Τζίκας Αθ., Κούντριας Κ., Κορώνας Β. και Χριστοδουλοπούλου Αντωνία. Την ομάδα επιμελήθηκε ο έφορος αγώνων Θ. Καρανικόλας,

Τελικά ο απολογισμός από τις τρεις ομαδικές συμμετοχές της, υπήρξε θετικός, αφού νίκησε στις δυο και ισοβάθμησε σε μια.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, έμπειρους και νέους σκακιστές και στους υπεύθυνους της ομάδας.
Λεπτομέρειες όλων των παραπάνω αγώνων μπορείτε να διαβάσετε στο fb του συλλόγου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.