Κυρίαρχη του Europa League η Σεβίλλη, 3-2 την Ίντερ

Ο Ντε Γιονγκ κάνει το 2-1 για τη Σεβίλλη
Κατέκτησε για έκτη φορά το τρόπαιο η ισπανική ομάδα

Απέδειξε και πάλι ότι είναι η απόλυτη κυρίαρχος του Europa League η Σεβίλλη, που κατάκτησε για 6η φορά το συγκεκριμένο τρόπαιο, καθώς κέρδισε στον τελικό της διοργάνωσης στην Κολωνία με 3-2 την Ίντερ σ’ ένα συναρπαστικό ματς, που είχε τέσσερα γκολ στο ισόπαλο με 2-2 πρώτο μέρος και ένα στο δεύτερο, το νικητήριο από τον αμυντικό της ισπανικής ομάδας Ντιέγκο Κάρλος.

Στο 3’ ο Λουκάκου πήρε παραμάζωμα τον Ντιέγκο Κάρλος, μπήκε στην περιοχή και ο αντίπαλός του τον ανέτρεψε ξεκάθαρα. Ο Λουκάκου ήταν εύστοχος στην εκτέλεση του πέναλτι στο 5’ και έκανε το 0-1, φτάνοντας τα 34 γκολ για τη φετινή περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο 12’ όμως είχαμε την άμεση απάντηση της Σεβίλλης. Από σέντρα του Χέσους Νάβας από τα δεξιά, πετάχτηκε ο Ντε Γιονγκ και νίκησε τον Χαντάνοβιτς με πολύ δυνατή κεφαλιά-ψαράκι για το 1-1.

Στο 33’ μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπανέγα, έγινε υπέροχη ψηλοκρεμαστή διαγώνια κεφαλιά του Ντε Γιονγκ, που νίκησε στον αέρα τον Γκαλιαρντίνι, με την μπάλα να πηγαίνει στην αριστερή γωνία, παρά την εκτίναξη του Χαντάνοβιτς. Έτσι έγινε το 2-1 για την ισπανική ομάδα, που το χάρηκε ελάχιστα. Κι αυτό γιατί στο 36’ ο Γοδίν κι αυτός με κεφαλιά μετά το φάουλ του Μπρόζοβιτς σημείωσε το 2-2.

Στο δεύτερο μέρος οι ομάδες ήταν πιο συνετές και ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος. Στο 65′ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Ίντερ. Ο Λουκάκου βρέθηκε απέναντι στον Μπόνο, φεύγοντας κανονικά πίσω από το κέντρο, αλλά το πλασέ του ήταν κακό και ο γκολκίπερ της Σεβίλλης γλίτωσε την παραβίαση της εστίας του, δείχνοντας τη φοβερή ικανότητά του στα τετ-α-τετ, έχοντας σώσει τέσσερα και στον ημιτελικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αντί για το 2-3 έγινε το 3-2 για τη Σεβίλλη με ψαλίδι του  Ντιέγκο Κάρλος στο 74’, με την μπάλα να ακουμπά και στον άτυχο Λουκάκου, σκορ που δεν άλλαξε ως το φινάλε.

Η σοκαρισμένη Ίντερ προσπάθησε να ανταποδώσει.Στο 82′  ο Αλέξις Σάντσες έσπρωξε την μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά ο Κουντέ πάνω στη γραμμή έδιωξε σωτήρια και απεσόβησε το 3-3, με τη Σεβίλλη να κρατά το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το τέλος και να κατακτά το τρόπαιο.

Σεβίλλη (Ζουλέν Λοπετέγι, 4-3-3): Μπουνού – Χέσους Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος (86′ Γκουντέλι), Ρεγκιλόν – Ζορντάν, Φερνάντο, Μπανέγα – Οκάμπος (71′ Ελ Χανταντί), Σούσο (78′ Φράνκο Βάθκεθ), Ντε Γιονγκ (85′ Ελνεσιρί)

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε, 3-5-2): Χαντάνοβιτς – Γοδίν (90′ Καντρέβα), Ντε Φράι, Μπαστόνι – Ντ’Αμπρόζιο (78′ Μόουζες), Γκαλιαρντίνι (78’ Έρικσεν), Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Γιανγκ – Λαουτάρο Μαρτίνες (78′ Αλέξις Σάντσες), Λουκάκου

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.