«Κυρώσεις για τη βία, αλλά και για τη μη τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε κυρώσεις στον ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Άρη, τόσο για τη βία στο γήπεδο, όσο και για τη μη τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Όπως έγινε γνωστό μέσα στην ημέρα (29/11) ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα για τους υπεύθυνους στην Τούμπα, για τους ελέγχους πιστοποιητικών ή τεστ, πριν την είσοδο των οπαδών στις κερκίδες του γηπέδου. Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΚΚΕ λοιπόν και αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους οπαδούς, ο Πλεύρης ανέφερε ότι θα υπάρχουν γενικότερα επιπτώσεις για όσες ομάδες δεν ακολουθούν τις οδηγίες για την πανδημία.

Οι δηλώσεις του Πλεύρη
«Οι ομάδες θα πρέπει να ελέγχουν τους φιλάθλους που εισέρχονται στο γήπεδο, αλλιώς θα υποστούν τις συνέπειες και τις ποινικές ευθύνες που υπάρχουν για τη μη διασπορά του κορονοϊού.

Δυστυχώς πληροφορήθηκα ότι από τις συλλήψεις που έγιναν χθες στα επεισόδια της Τούμπας υπάρχει κόσμος που ήταν ανεμβολίαστος. Πράγμα που σημαίνει ότι μια συγκεκριμένη ομάδα δεν έκανε σωστά τους ελέγχους που έπρεπε για να μπουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο. Και συνεπώς, πέρα από τις κυρώσεις που προβλέπονται και έχουν να κάνουν με τη βία στα γήπεδα, θα επιβληθούν και οι κυρώσεις που έχουν να κάνουν με την τήρηση των μέτρων για την πανδημία.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι η δυνατότητα που δίνεται σε κάποιους χώρους να είναι μόνο εμβολιασμένοι, δεν υπάρχει διαπραγμάτευση από την πλευρά της Πολιτείας. Όσοι δεν μπορεί να το τηρήσουν αυτό θα υπάρχουν κυρώσεις γιατί δεν μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο ένα εγχείρημα που γίνεται.

Μπορεί να είναι δύσκολο σε ένα γήπεδο να ελέγχει μια ομάδα εάν ο φίλαθλος φοράει τη μάσκα καθόλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά όχι για το εάν αυτός που εισέρχεται έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οφείλουν να το τηρούν, να το ελέγχουν και εάν δεν το κάνουν θα υποστούν τις συνέπειες όπως θα υπάρξουν και ποινικές ευθύνες που προβλέπονται».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.