Κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα μέτρα στα γήπεδα: «Πρόωρο να μιλήσουμε για χαλάρωση»

Όλα δείχνουν πως τα μέτρα στα γήπεδα θα πάρουν παράταση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» δεν άφησε πολλές ελπίδες για να αρθεί ή έστω να… χαλαρώσει το μέτρο της πληρότητας 10% στα γήπεδα με μέγιστο όριο τα χίλια άτομα.

«Η κυβέρνηση δεν κάνει προτάσεις στις επιτροπές των ειδικών. Περιμένουμε τις εισηγήσεις τους δεδομένης και της κατάστασης στο σύστημα υγείας. Κάθε εβδομάδα θα αξιολογούνται τα μέτρα. Το πλαίσιο είναι σταθερό: η προστασία της δημόσιας υγείας και η λειτουργία του οικονομικού και κοινωνικού βίου. Να περιμένουμε αύριο τις ανακοινώσεις. Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για χαλάρωση και κυρίως να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα. Πάντα οι εισηγήσεις της επιτροπής λαμβάνονται πολύ σοβαρά από την κυβέρνηση», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα είχαν αρχική ισχύ ως τις 16 Ιανουαρίου, αλλά δεδομένου ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν έχουν βελτιωθεί, με τον αριθμό των κρουσμάτων σταθερά υψηλό, φαίνεται πως θα υπάρξει παράτασή τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.