Λ. Μπίλης: Η Νίκη είναι κάτι μεγαλύτερο από μία ομάδα

Στον Blue Star Fm μίλησε ο Λεωνίδας Μπίλης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι έχουν κλειστεί συμφωνίες με Τορεζάνι και Παπαδήμα και πως υπάρχει προσέγγιση με τον Ακασού. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της Νίκης, την οποία χαρακτήρισε ως κάτι μεγαλύτερο από μία ομάδα. Αναλυτικά ο κ. Μπίλης μίλησε:

Για τη γνωριμία του με τον κ. Τζήμα:
«Γνωρίστηκα με τον κ. Τζήμα τα τελευταία δυο χρόνια λόγω και του γιου του που έπαιζε τερματοφύλακας σε ομάδες αντίπαλες με τις δικές μου. Παρακολουθούσαμε ο ένας τον άλλον και υπήρχε αλληλοεκτίμηση. Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Τζήμας ανέλαβε, πριν προκύψει η συνεργασία μας. Το μόνο που έκανα ήταν να του πω μερικά πράγματα για το μέγεθος της ομάδας, αλλά τα είχε αντιληφθεί ήδη. Ο νεαρός Νίκος Τζήμας ερχόταν στον Βόλο και έκανε προπονήσεις με τον Κώστα Γρηγοριάδη και από τότε έχει αρχίσει να παρακολουθεί την ομάδα της Νίκης ο Θανάσης Τζήμας.

Ήμουν κοντά με μία ομάδα που είναι στην περιφέρεια της Κατερίνης και αγωνίζεται στη Football League (σ.σ. Αιγινιακός), όμως «υπήρξε η πρόταση του κ. Τζήμα και τελικά το πλάνο που είχε στο μυαλό του με έκανε να πω το ναι. Είναι μία ευκαιρία φέτος αυτή η ομάδα να βάλει τάξη σε κάποια πράγματα που στο παρελθόν την ταλαιπωρούσαν».

Για το αν οφείλει ο ίδιος μία σημαντική επιτυχία στη Νίκη:
«Η πρώτη επαφή με την ομάδα στη Β‘ Εθνική ήταν σημαντική, γιατί κατάλαβα το μεγαλείο της. Τα λόγια είναι περιττά και με τις πράξεις δείχνουμε το μέγεθος του σεβασμού μας προς αυτήν και παρόλο που είμαι επαγγελματίας, θέλω να πω ότι θέλω να πω ότι η Νίκη είναι κάτι μεγαλύτερο από μία ομάδα, ένα κοινωνικό και πολιτισμικό σύνολο που με εκφράζει ως άνθρωπο και πληροί τις αντιλήψεις μου γύρω από το ποδόσφαιρο. Θα χρωστάω πάντα στη Νίκη και θα προσπαθώ μέχρι το τέλος της καριέρας μου να το ανταποδίδω».

Για ποιους λόγους αγάπησε την ομάδα:

«Η λέξη ΝΙΚΗ περικλείει τα πάντα. Όταν καταλάβεις τι πρεσβεύει, τα πάντα απλοποιούνται μέσα στη καρδιά σου, γιατί δουλεύεις και με το συναίσθημα πέρα από τη λογική του επαγγελματισμού. Είναι τα ιδανικά που πρεσβεύει, ότι πολεμά γι’ αυτά και για το μεγαλείο της. Όταν έχεις παίξεις ντέρμπι και δεις τον παλμό της κερκίδας, τότε τα πράγματα απλοποιούνται. Κι αν θέλεις να είσαι αξιοπρεπής προς τον εαυτό σου πρέπει να παίρνεις αποφάσεις, όπως σαν αυτή που ανακοίνωσα στο Ελικοδρόμιο (σ.σ. δε θα βρεθεί ως αντίπαλος με τη Νίκη).

Για το πλάνο πενταετίας:
«Κάνουμε ένα πλάνο πενταετίας κι ακούγονται περίεργα αυτά στα ελληνικά αυτιά. Θέλουμε και να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και ισχυρές υποδομές, ώστε όταν έρθουν οι άνοδοι η ομάδα να στηρίζεται σε ένα γερό οικοδόμημα. Ο πρόεδρος μας έπεισε ότι πρέπει να κινηθούμε σ’ αυτό το πλάνο και να μη δημιουργηθεί ένας γίγαντας σε πήλινα πόδια και στο επόμενο σκαλοπάτι η Νίκη να είναι ισχυρή. Δεν είναι στόχος μόνο ο πρωταθλητισμός, αλλά και να χτίσουμε μία ομάδα με δικά μας παιδιά, που θα βασίζεται η ποδοσφαιρική τους ανάπτυξη στα ιδανικά αυτής της ομάδας και στις απαιτήσεις του κόσμου».

Για τους έμπειρους παίκτες του ρόστερ:
«Μετά τα 26-27 τα παιδιά περνάνε δύσκολα, καθώς το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Εγώ δε θέλω να υπάρχουν στην ομάδα μας καμένοι ποδοσφαιριστές που έχουν γυρίσει πολλές ομάδες και περιμένουν μια ακόμη να βγάλουν τα προς το ζην, αλλά να βλέπουν το μέλλον τους μέσα απ’ αυτήν και το κέρδος τους μέσα από το κέρδος της ομάδας και να παίζουν με το συναίσθημα και την αγάπη και γι’ αυτό που πρεσβεύει η Νίκη. Αν ένας τέτοιος παίκτης είναι 30 ή 16 ετών, να ξέρετε ότι θα τον πάρουμε».

Για την προετοιμασία στο Π. Μαγουλάς:
«Οι ομάδες περνάνε οικονομικά δύσκολα και πρέπει να είναι συνεπείς μέχρι το τέλος της σεζόν. Πάνω σ’ αυτό ένα δεκαήμερο μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό στην πορεία όλης της χρονιάς. Το 2004 ο Πιερικός στη Δ’ Εθνική έκανε προετοιμασία πρωί βράδυ μέσα στην Κατερίνη και με παίκτες μέσα από τον νομό ανέβηκε κατηγορία και έγινε επαγγελματική. Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας και στην ποιότητα της προπόνησης που θα κάνουμε. Όταν θα ανέβουμε κατηγορίες, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε και αυτό το κομμάτι. Αλλά η ομάδα θα είναι, όπως πρέπει, και σε τέλεια φυσική κατάσταση. Αυτό το εγγυώμαι».

Για τις πιθανές μεταγραφές των Τορεζάνι, Παπαδήμα, Ακασού:
«Να τονίσω ότι δεν είμαι μόνος μου στο κομμάτι των μεταγραφών . Είμαι μαζί με τον κ. Κοκκινάκη που δίνει τεράστιο αγώνα και με τον πρόεδρο που εγκρίνει την κάθε ενέργεια. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον Τορεζάνι, είναι ποδοσφαιριστής μεγαλύτερης κατηγορίας και απομένει το τυπικό, δηλαδή να πάρουμε την ελευθέρας του από την ομάδα της Καλαμάτας και να του στείλουμε το εισιτήριό του στην Αργεντινή. Η συμφωνία είναι οριστικοποιημένη αλλά προφορική. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που αγαπάει ο φίλαθλος της Νίκης Βόλου.

Με τον Ζαν Ακασού έγινε μια προσωπική επικοινωνία με τον κ. Κοκκινάκη και μέλος της διοίκησης. Και πέρσι τον θέλαμε, αλλά για κάποιους λόγους δεν ήρθε. Τον γνωρίζουμε όλοι, ήταν ο αγαπημένος μου παίκτης, όταν παρακολουθούσα την ομάδα στη Β’ εθνική. Υπάρχει εκατέρωθεν επιθυμία να συνεργαστούμε κι έχει γίνει οικονομική προσέγγιση.

Ο Παπαδήμας έχει πολλές προοπτικές κι έχουμε έρθει σε συμφωνία. Πήρε την ελευθέρας του από την Επισκοπή και πλέον θα μιλήσουμε από κοντά, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Η μεταγραφή του δε σημαίνει κάτι για την έκβαση της υπόθεσης με τον Χρήστο Χολέβα, στον οποίον εξήγησα το πλάνο της ομάδας και είναι θέμα δικό του αν θέλει να είναι μαζί μας».

Για τους Ελευθεριάδη, Σκοπελίτη:
«Με τον Χρήστο συναντηθήκαμε στην Αριδαία. Θα μπορούσαν να είναι και οι δυο στην ομάδα που χτίζουμε. Θέλουν όμως να εξαντλήσουν τα περιθώρια να μεταγραφούν σε μεγαλύτερη κατηγορία. Τους έχω δώσει χρόνο και να δουν αν υπάρχουν προοπτικές. Αν στο διάστημα που θα ξαναγίνει η προσέγγιση και δεν έχουμε κλείσει παιδιά στις ίδιες θέσεις, τότε θα μπορούσαν να είναι στην ομάδα μας. Εγώ τους θέλω στη Νίκη και μπορούν να παίξουν τον ρόλο που ζητάμε».

Για τον Κανταρτζή:
«Κάναμε συζήτηση για αρκετό καιρό με τον Κανταρτζή και διαπιστώσαμε μία διαφορά σε ό,τι αφορά τη φιλοσοφία μας και είπαμε ότι θα ξαναμιλήσουμε, αν χρειαστεί. Εκτιμώ ότι έχει χάσει χρόνο και πως θέλει παιχνίδια στην πλάτη του κι εκεί που θα πάει θα πρέπει να είναι 100% σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί».

Για τους μικρούς και το αν θα έχουν ενεργό ρόλο στην ομάδα:
«Στις 25 Αυγούστου θα έχει συμπληρωθεί το ρόστερ και θα έχει το πολύ 25-26 ποδοσφαιριστές. Πέρα απ’ αυτόν τον αριθμό δε θα κάνει προπόνηση κανείς στη Νίκη. Άρα για να είναι κάποιος στη Νίκη σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή παίζει. Σφονδυλιάς, Τσανάκας, και Ράπτης θα είναι στο ρόστερ μέχρι τα τέλος του πρωταθλήματος, ενώ θα εξετάσουμε και τον Βασίλη Δημουλάς. Στο ρόστερ θα είναι και ο Γρηγοριάδης. Είτε 16 είναι κάποιος είτε 30 θα πρέπει αν είναι έτοιμος να παίξει. Αν δεν το πιστεύουμε αυτό το πράγμα, δεν το κάνουμε.
Έχω ανεβάσει τέσσερις ομάδες σε επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά επιτυχία είναι αναδεικνύεις έναν παίκτη. Αυτό το έχω κάνει με τον Τζιώρα, τον Μαλεζά, τον Κυριάκο τον Παπαδόπουλο. Τα μεγάλα συμβόλαια δημιουργούν ποδοσφαιρικές φούσκες και οι ομάδες το πληρώνουν. Αυτό με τη φετινή διοίκηση δε θα γίνει. Δε θα υπάρχουν σαθρά θεμέλια, αλλά χτίζουμε από κάτω προς τα πάνω και ξεκινάμε από τα γήπεδα. Δεν μπορεί η Νίκη να χάνει ποδοσφαιριστές μέσα από την καρδιά της. Χρειάζεται να εξαντλούμε τα περιθώρια, για να παίζουν στη Νίκη Βόλου».

Για το γήπεδο:
«Ήδη δουλεύουν με νέο συντηρητή. Θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που είπε ο πρόεδρος και κάποια στιγμή που θα κλείσει το κεντρικό γήπεδο για επανασπορά έχουν γίνει κινήσεις για όσο χρειαστεί και έχει βρεθεί γήπεδο που θα δουλέψουμε κανονικά χωρίς να μας λείψει ο χλοοτάπητας. Άρα έχουμε κάνει προγραμματισμό για δύο μήνες μετά».

Για την προετοιμασία:
«Περιμένουμε την προκήρυξη της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Το χρονοδιάγραμμα θ’ αλλάξει μόνο αν γίνει κάτι extreme. Και πέρσι αναγγέλθηκε ότι θα αρχίσουμε στις 7 Σεπτεμβρίου και αρχίσαμε τέλος Σεπτεμβρίου».

Για το αν θα γίνουν εργομετρικές εξετάσεις:
«Για τα εργομετρικά μίλησα με δύο εταιρείες και βρίσκεται σε επικοινωνία για τις οικονομικές προσφορές ο Κ. Κοκκινάκης. Μία εταιρεία μου έκανε πρόταση ότι θα δώσει δωρεάν εργομετρικά κι όλων των παιδιών της ακαδημίας».

Για το αν συμφέρει τη Νίκη αγωνιστικά να παίζει στο Π. Μαγουλάς ή στο Πανθεσσαλικό, που έχει μεγαλύτερες διαστάσεις:
«100 % στο Π. Μαγουλάς. Δεν είναι και τόσο μικρός ο αγωνιστικός χώρος του Π. Μαγουλάς. Είναι και η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου που επηρεάζει πάρα πολύ, όπως το ύψος του χλοοτάπητα, όχι μόνο οι διαστάσεις. Όλοι όσοι εργάστηκαν την περσινή χρονιά στην ομάδα έχουν προσπαθήσει με όλες τους τις δυνάμεις, αλλά θα διαφωνήσω με τον κ. Βελιτζέλο (σ.σ. επικαλέστηκε πολλές φορές πέρσι τον μικρό αγωνιστικό χώρο). Και στη Χάλκη ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν μεγάλος και δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ως δικαιολογία. Επίσης δεν παίζουν ρόλο στο αποτέλεσμα τα συμβόλαια. Και δικαιώνομαι στο Euro, γιατί διακρίθηκαν ομάδες που παίζουν με την ψυχή και την καρδιά τους. Εγώ είμαι υπέρ αυτού του ποδοσφαίρου».

Για την παραίτηση του Ν. Τσιαντάκη:
«Η ανακοίνωση είναι σαφέστατη. Ήταν κάτι που δεν επιθυμούσαμε και προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του, αλλά δεν το κατόρθωσα. Σεβαστή η απόφασή του. Η φιλία μας ισχύει. Είχαμε μία άριστη συνεργασία πέρσι και θέλαμε πάνω σ’ αυτή να χτίσουμε τη συνεργασία της νέας χρονιάς. Δεν είμαστε παιδάκια, είμαστε πλέον μεγάλοι άνθρωποι και έχουμε τις παραξενιές μας. Ο Νίκος θα αντικατασταθεί εκ των έσω. Η Νίκη πρέπει να παράγει και προπονητές και θέλω να καλωσορίσω στο προπονητικό τημ και τον Χρήστο τον Κοντοβά. Πέρσι αδικήθηκε και δεν του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει τη δουλειά του. Εκκρεμεί ο βοηθός, που έχει κι αυτός τη Νίκη μέσα στη καρδιά του. Μου είχε ζητήσει να παρακολουθεί τις προπονήσεις μας στο Ελικοδρόμιο. Πλέον θα το κάνει και θα αμείβεται κιόλας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.