Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ-Αποτελέσματα, σκόρερ και βαθμολογία

Τα πέντε από τα επτά ματς της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1 έγιναν το Σαββατοκύριακο, με τη δράση να ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (27/1) με τις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-ΝΠΣ Βόλος και Λαμία-Αστέρας Τρίπολης.

Στο μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό καμία από τις δύο ομάδες δε σκόραρε και μοιραία έμεινε το 0-0, με τους γηπεδούχους να παίζουν στα τελευταία λεπτά με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σιμόες.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει στο 5′, οπότε ο Μπάρκας απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο το δυνατό σουτ του Μπουχαλάκη και στο 9′, όταν ο αμαρκάριστος Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Νωρίς νωρίς ο Καρέρα προχώρησε σε αντικατάσταση του Σιμάνσκι με τον Ολιβέι ρα αλλάζοντας και τον σχηματισμό από 4-3-3 σε 4-2-3-1.

Αντιθέτως, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο β’ ημίχρονο χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 49′. Ο Μάνταλος εκτέλεσε πανέξυπνα το φάουλ στην καρδιά της άμυνας των Πειραιωτών που αιφνιδιάστηκαν και ο Λιβάγια, ο οποίος κινήθηκε πιο γρήγορα, πλάσαρε εξαιρετικά αλλά νικήθηκε από τον Σα που αντέδρασε σωστά.

Ο Ολυμπιακός που στο διάστημα 46′-60′ έδειξε να δυσκολεύεται απέναντι στη δραστήρια και μαχητική ΑΕΚ, που βρήκε χώρους και πήρε μέτρα στο γήπεδο, άγγιξε ξανά το γκολ στο 61′ όταν ο Γκιγιέρμε δέχθηκε την… ασίστ του Βράνιες που απομάκρυνε λανθασμένα, αλλά το σουτ που έκανε ο Βραζιλιάνος με το δεξί τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στη σημαντικότερη στιγμή του αγώνα.

Οσο περνούσε η ώρα, ο Ολυμπιακός πλησίαζε ολοένα και περισσότερο προς την περιοχή της ΑΕΚ, χωρίς όμως να βρει τρόπο να απειλήσει ουσιαστικά, καθώς η αμυντική προσήλωση των γηπεδούχων ήταν αξιοθαύμαστη. Στο 87′ η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σιμόες με δεύτερη κίτρινη κάρτα γεγονός όμως που δεν άλλαξε την εικόνα του ματς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σλοβένου Γιουγκ, ο οποίος ήταν αλάνθαστος κάνοντας ρεσιτάλ διαιτησίας.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Βράνιες, Λόπες, Σιμάο, Σιμάνσκι (31′ Ολιβέιρα), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε (78′ Αλμπάνης), Λιβάγια (89′ Σβάρνας).

Ολυμπιακός: Ζοσέ Σα, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (83′ Σουντανί), Βαλμπουενά (90′ Φορτούνης), Μασούρας (67′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία στη Σούπερ Λιγκ 1 έχουν ως εξής:

Σάββατο 25/1

Λάρισα – Παναθηναϊκός 0-2

(24′ πέν. Χατζηγιοβάνης, 90′ πέν. Μπουζούκης)

Κυριακή 26/1

Ξάνθη – ΟΦΗ 2-2

(84′, 90’ Φοσέ – 38′ πέν., 87’ Φιγκεϊρέδο)

Πανιώνιος – Ατρόμητος 1-0

(76′ Σταυρόπουλος)

Παναιτωλικός – Άρης 2-0

(58′, 73’ Φάρλεϊ)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0

Δευτέρα 27/1

ΠΑΟΚ-ΝΠΣ Βόλος

Λαμία-Αστέρας Τρίπολης

Η βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός 51
  2. ΠΑΟΚ 49
  3. ΑΕΚ 38
  4. Παναθηναϊκός 34
  5. Άρης 29
  6. ΟΦΗ 27
  7. 7. Ξάνθη 27
  8. 8. Ατρόμητος 26
  9. ΑΕΛ 24
  10. Λαμία 23
  11. ΝΠΣ Βόλος 22
  12. Αστέρας Τρίπολης 21
  13. Παναιτωλικός 13
  14. Πανιώνιος 6

*Έναν αγώνα λιγότερο έχουν ΠΑΟΚ, ΝΠΣ Βόλος, Λαμία και Αστέρας Τρίπολης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.