Λιόλιος: «Υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές της ΕΟΚ»

Με τις εκλογές της ΕΟΚ πλησιάζουν, αφού έχουν οριστεί για τις 28 Μαρτίου, ο Βαγγέλης Λιόλιος στηρίζει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν ηλεκτρονικά οι εκλογές και ζήτησε και από τους άλλους υποψήφιους να συνταχθούν μαζί του στο συγκεκριμένο θέμα, πηγαίνοντας κόντρα στην άποψη του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος χθες (17/2) επιτέθηκε στον Λευτέρη Αυγενάκη για το ίδιο ζήτημα.

Αναλυτικά η δήλωση του Βαγγέλη Λιόλιου:

«Είναι γεγονός ότι οι φετινές Αρχαιρεσίες των Αθλητικών Ομοσπονδιών θα λάβουν χώρα σε ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας. Παρόλα αυτά, με την τελευταία νομοθετική τροποποίηση της κυβέρνησης σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία ανοίγεται μπροστά μας μία μοναδική ευκαιρία, ώστε απρόσκοπτα να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες και να μπορούμε την αμέσως επόμενη ημέρα να εργαστούμε για το καλό του αθλήματος.

Ειδικότερα, με τις παρούσες συνθήκες η ηλεκτρονική ψηφοφορία εξασφαλίζει τα εξής:

– είναι η πλέον ασφαλής διαδικασία, χωρίς δηλαδή καμία μετακίνηση που εν μέσω πανδημίας είναι επιβεβλημένη

– απαλλάσσει τα σωματεία από τα οδοιπορικά έξοδα

– ενισχύει την καθολικότητα της ψήφου

– δίνει τη δυνατότητα ασκήσεως δικαιώματος ψήφου ακόμα και στα ακριτικά μέρη της Ελλάδας

– έχει αυξημένη αξιοπιστία με την παρουσία 3 δικηγόρων στην Εφορευτική Επιτροπή

Σε αυτή την πρόκληση δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς, αν πράγματι θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ενόψει όλων των ανωτέρω, καλώ όλους τους συνυποψηφίους προέδρους να συνεργαστούμε για το καλό των Σωματείων. Να βοηθήσουμε από τη μεριά μας, ώστε όλα τα Σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο με ασφάλεια, δίχως ταλαιπωρία, δίχως σπατάλες και φυσικά με έμφαση στη δημοκρατική διαδικασία να πάρουν μέρος στη προσεχή διαδικασία Αρχαιρεσιών της ΕΟΚ.

Ζητώ από τους συνυποψήφιους Προέδρους να συνταχθούμε υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Αν κάποιος υποψήφιος, βέβαια, πιστεύει ότι χρειαζόμαστε πρόσθετες ενέργειες που θα βοηθήσουν τη διαδικασία θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση μας, ώστε να τις καταθέσουμε από κοινού στους αρμοδίους φορείς. Η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους μας συνεργαζόμενους για το καλό του μπάσκετ. Ας είναι το πρώτο δείγμα γραφής η από κοινού συμφωνία για τον τρόπο της εκλογικής διαδικασίας. Αρκετά προβλήματα έχουν τα ερασιτεχνικά Σωματεία. Ας σκεφτούμε και ας πράξουμε όλοι οι συνυποψήφιοι Πρόεδροι για το καλό των σωματείων και του αθλήματος.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι ουραγός στις εξελίξεις, αλλά αντίθετα οφείλει να είναι πρωτοπόρος σε ζητήματα εκσυγχρονισμού και ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών και εξ αυτού του λόγου πρέπει να δράσουμε άμεσα για την ομαλή διεξαγωγή των Αρχαιρεσιών.

Για όλους αυτούς τους λόγους προσκαλώ όλους τους μέχρι στιγμής συνυποψήφιους Προέδρους για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε μια από κοινού διαδικτυακή συνάντηση την προσεχή Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου σε ώρα που θα προτείνουν, για να συμφωνήσουμε στη κοινή πρόταση για τον τρόπο διεξαγωγής των Αρχαιρεσιών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.