Λίστα με διαιτητές-καμικάζι από την ΕΠΟ, ενώ καταρρέει

Τους πίνακες διαιτητών της νέας περιόδου θα επικυρώσει και εν συνεχεία θ’ ανακοινώσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 11/8. Οι πίνακες είναι ήδη έτοιμοι και καταρτίστηκαν από την υπάρχουσα επιτροπή, αποτελούμενη από τους Φρ. Σωμαρακάκη, Δ. Νταμπώση και Χρ. Γενναίο.

Ως γνωστόν, ο πρώτος ακούγεται, κατόπιν νόμιμης άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, να συνομιλεί με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη και να λέει «ευχαριστώ κύριε Σάββα», όταν ο Θεοδωρίδης με την ιδιότητα του παράγοντα του Ολυμπιακού του γνωστοποιεί ότι θα μπει στην ΚΕΔ.

Ο δε Νταμπώσης έχει μείνει στην ιστορία, ως ο παρατηρητής που δεν παρέπεμψε τον Καλόπουλο, για την κατά κοινή ομολογία «εγκληματική» διαιτησία σε βάρος του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη το 2011.

Στον καταρτισμό των πινάκων δεν είχε καμία συμμετοχή ο Δ. Σαραϊδάρης που είναι ο εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκας. Ο Σαραϊδάρης θα περιοριστεί μόνο στον από κοινού ορισμό διαιτητών με πρόσωπο που θα ορίσει η ΕΠΟ και κατά πληροφορίες θα είναι ο Δ. Γκρούτσης.

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά του «συστήματος», που η ΚΕΔ συνηθίζει να ορίζει παρατηρητή στα ντέρμπι, παρότι δεν είναι διεθνής παρατηρητής, ενώ τον όρισε και στον τελικό κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακού.

Ο Σαραϊδάρης και το πρόσωπο που θα ορίσει η ΕΠΟ θα συναποφασίζουν για τους ορισμούς και αν δε συμφωνούν, θα απευθύνονται σ’ ένα τρίτο πρόσωπο το οποίο θα επιλέξουν από κοινού και θα έχει το ρόλο του επιδιαιτητή. Στη θέση-«γλάστρα» του προέδρου της ΚΕΔ αναμένεται να παραμείνει ο «βολικός» Γ. Καραμελίδης, αφού ο Ευ. Μαζαράκης αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε.

Όσον αφορά τους πίνακες, όπως λέγεται στο παρασκήνιο, θα έχουν «άρωμα Μπουτζιώλη» και θα αποτυπώνουν τις ρουσφετολογικές και εκδικητικές τάσεις της ΕΠΟ, με γνώμονα τις επικείμενες εκλογές και τη στάση των Ενώσεων που όπως όλα δείχνουν οδηγεί τη διοίκηση Γκιρτζίκη και σύσσωμο το σύστημα στο περιθώριο.

Στη Σούπερ Λίγκα αναμένεται να ανέβουν διαιτητές από τις φιλικές Ενώσεις όπως αυτή της Καρδίτσας (Τίκας) και των Τρικάλων (Γρατσάνης), ενώ εκτός πινάκων ίσως τεθούν ονόματα που θα προκαλέσουν αίσθηση. Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι ο αριθμός των διαιτητών θα αυξηθεί και από 25 θα φτάσει τους 30.

Όσον αφορά τις αντίπαλες Ενώσεις, κάποιες από αυτές θα υποστούν απώλειες ακόμα και επειδή τα επώνυμα των διαιτητών οδηγούν εφιαλτικούς συνειρμούς την παραπαίουσα διοίκηση της ΕΠΟ, ενώ σε άλλες, αναμένεται να προωθηθούν διαιτητές, επειδή έχουν το «προσόν» να είναι κόντρα στη διοίκηση της ΕΠΣ, η οποία αντιπολιτεύεται την ΕΠΟ!

Ένα τέτοιο παράδειγμα έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Γ. Βούρβαχης μιλώντας στην  ΕΡΑ Σπορ, φωτογραφίζοντας τον διαιτητή Γιαννουλάκη, ο πατέρας του οποίου προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο ζητώντας τη μη τέλεση των προγραμματισμένων για την Παρασκευή εκλογών της Ένωσης.

Επίσης στους πίνακες θα παραμείνουν διαιτητές όπως ο Παππάς ώστε να επιβραβευθεί για την «προσφορά» του στη διαιτησία και την πιστή τήρηση των κανονισμών τόσο στον ημιτελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός όσο και στο προγραμματισμένο ντέρμπι των «αιωνίων» στη Λεωφόρο, που δεν έγινε ποτέ.

Περιττό, τέλος, να τονιστεί, ότι όλες οι αποφάσεις έχουν κατ’ αρχής ισχύ δύο μηνών. Εφόσον από τις εκλογές προκύψει άλλη διοίκηση, στη διαιτησία θ’ αλλάξουν άμεσα πρόσωπα και πράγματα…

πηγή: sdna.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.