Λίβας σε Μπέο: “Αυτά στο δημαρχείο, δεν θα μου κάνεις μαγκιές”

Ανέβηκαν οι τόνοι στην εκδίκαση της υπόθεσης Τετέι

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την εκδίκαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Οργάνου της Λίγκας για την υπόθεση της καταγγελίας του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, Ανδρέα Τετέι, για ρατσιστική επίθεση από τον πρόεδρο του ΝΠΣ Βόλος, Αχιλλέα Μπέο. Ο νεαρός επιθετικός, που ήταν παρών στη σημερινή (26/2) διαδικασία, είχε καταγγείλει-χωρίς να κατονομάσει-αξιωματούχο του ΝΠΣ Βόλος πως τον χαρακτήρισε «μαϊμού», με την Κηφισιά να δημοσιοποιεί αργότερα το βίντεο με τον Αχιλλέα Μπέο να ξεστομίζει την εν λόγω φράση.

Κατά τη σημερινή εκδίκαση, οι δικηγόροι του δημάρχου Βόλου προσπάθησαν να μη γίνει δεκτή η παρέμβαση της Κηφισιάς, η οποία μπορεί να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά εφόσον ο κ. Μπέος κριθεί ένοχος για ρατσιστική επίθεση.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Κηφισιάς, Αργύρης Λίβας, πήγε να επικαλεστεί το άρθρο 3 για να παρέμβει ο κ. Μπέος και να πει «δεν γνωρίζεις το άρθρο 3». Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Λίβας: «Δήμαρχε στο Δημαρχείο σας αυτά. Αχιλλέα τέλος. Τέτοιες μαγκιές δεν θα μου κάνεις».

Μπέος: «Μαγκιές κάνεις εσύ! Να έχεις σεβασμό!».

Λίβας: «Εσύ με παρακάλαγες να αναβάλω. Εγώ είμαι πολύ μάγκας σε όλα τα ζητήματα. Αχιλλέα, τέλος!».

Μπέος: «Σερβιτόρε!».

Στη συνέχεια κι ενώ η ένταση συνεχιζόταν, ο κ. Λίβας ζήτησε διακοπή μιας ώρας στην εκδίκαση για να πέσουν οι τόνοι, αλλά η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά, αφού αποκαταστάθηκε η τάξη.

Η δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, κα. Βλαχάβα, υποστήριξε πως η λέξη «μαϊμού» δεν έχει ρατσιστική χροιά. «Σε δεκάδες λεξικά χρησιμοποιείται με την έννοια του πονηρού και του ψεύτικου. Δεν υπάρχει κανένα λεξικό που να δίνει ρατσιστική χρονιά. Προσκομίζουμε διάφορα αντίγραφα λεξικών, μαζί με την ερμηνεία του κύριου Χαραλαμπάκη, γλωσσολόγου. Στην ποδοσφαιρική γλώσσα χρησιμοποιείται η λέξη ως μαϊμού πέναλτι, μαϊμού φάουλ και δεν ασκήθηκε ποτέ δίωξη. Χρησιμοποιείται μεταφορικά. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είχε χαρακτηρίσει τον διαιτητή Κάκο τρεις φορές μαϊμού. Πάλι δεν ασκήθηκε δίωξη ορθώς. Μοναδικός σκοπός είναι η αλλοίωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ο κύριος Μπέος έχει ζήσει στις ΗΠΑ πολλά χρόνια, έχει ασχοληθεί με τον καλλιτεχνικό χώρο. Έχει ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων, στο σπίτι του και στα παιδιά του. Δεν υπήρξε ποτέ υπόνοια για ρατσιστική επίθεση. Κατά τη γνώμη μου είναι ρατσιστικό εντελώς να ασκείται μια δίωξη επειδή την έκανε ένας άνθρωπος. Μπορεί να χρησιμοποιεί ένα λόγο οξύ, αλλά δεν διαφέρει από τους άλλους ανθρώπους. Ελπίζω να τα λάβετε υπόψη. Εδώ η λέξη ειπώθηκε με την έννοια της ψεύτικης συμπεριφοράς. Όποιος παίκτης και να το έκανε η ίδια φράση θα χρησιμοποιούνταν. Η ένταξη της κάθε πράξης στο ρατσιστικό νόμο θα πρέπει να γίνεται με προσοχή με βάση τον ίδιο το νόμο. Εδώ υπήρξε τέτοιος κίνδυνος; Πάνω στην ένταση του αγώνα σχολιάστηκε μια ψεύτικη συμπεριφορά».

Ο έτερος δικηγόρος του κ. Μπέου, Χάρης Γρηγορίου, συμπλήρωσε: «Ακόμα και η ΔΕΑΒ, που δεν ξέρουμε για πόσο θα υφίσταται, που επελήφθη ερήμην του κυρίου Μπέου και ενώ είχε μια κλίμακα τιμής 10.000 έως 1 εκατ. ευρώ του επέβαλε ποινή 15.000 ευρώ. Έχουμε την αμαύρωση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα».

Πηγή: sport-fm.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.