Λίβερπουλ εναντίον Ρόμα με φόντο τον τελικό του Champions League

Η αγωνιστική δράση των ημιτελικών του Champions League, ξεκινά απόψε (24/4, 21:45) με την αναμέτρηση Λίβερπουλ – Ρόμα στο «Άνφιλντ».

Το ζευγάρι αυτό, συναντήθηκε ξανά το 1984, στον τελικό του τότε, Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Η Λίβερπουλ επικράτησε της Ρόμα στα πέναλτι και κατέκτησε το τρόπαιο, σε έναν αγώνα που διεξήχθη στο «Ολίμπικο».

Στο κέντρο της προσοχής, όπως είναι αναμενόμενο, ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι μετακινήθηκε στη Λίβερπουλ από τη Ρόμα με το ποσό των 42 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται, πως ο Αιγύπτιος σταρ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης των αγγλικών γηπέδων και επιδιώκει να οδηγήσει τη Λίβερπουλ στη «γη της επαγγελίας» και την κατάκτηση του Champions League.

Το σύνολο του Γιόυργκεν Κλοπ, στα προημιτελικά, έκανε μια… χαψιά τη Μάντσεστερ Σίτι με δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, διαθέτει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, ψάχνοντας την πρώτη πρόκριση στον τελικό μετά το 2007, εκεί όπου ηττήθηκε με 1-2 από τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ.

Η Ρόμα από την άλλη συμμετέχει στα ημιτελικά για πρώτη φορά με το 1984 και αναζητά εκδίκηση κόντρα στην ομάδα που της στέρησε το τρόπαιο την ίδια χρονιά.

Οι «τζιαλορόσι» προέρχονται από την επική πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, την οποία νίκησαν 3-0 στο «Ολίμπικο» και ανέτρεψαν το 1-4 του «Καμπ Νου» και πλέον, στοχεύουν στον τελικό του Κιέβου και την κατάκτηση του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Την Τετάρτη (25/4), στο δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών, η Μπάγερν Μονάχου φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.