Λουτσέσκου: Θα πεθάνουμε για την πρόκριση

Όπως είχε δηλώσει σε όλες τις αναμετρήσεις των προκριματικών του Champions League που προηγήθηκαν εκείνων με την Μπενφίκα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου υπογράμμισε ότι ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να παίξει για να νικήσει τους Πορτογάλους στην αυριανή ρεβάνς της Τούμπας και όχι για να υπερασπιστεί το 1-1 της Λισαβόνας.

«Αρχίσαμε την προετοιμασία από την πρώτη μέρα με την αυτοπεποίθηση πως θα μπούμε στους ομίλους, όποιος κι αν θα ήταν ο αντίπαλός μας. Πήγαμε παιχνίδι με το παιχνίδι, δείξαμε τις δυνατότητες και την πίστη μας. Αντιδράσαμε καλά στις δύσκολες στιγμές κι αυτό δείχνει πως ο ΠΑΟΚ έχει χαρακτήρα» δήλωσε ο Ρουμάνος στη συνέντευξη Τύπου.

«Δεν κάνουμε πολλές αναλύσεις, απλά πρέπει να προκριθούμε. Έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, περνώντας από πέντε πολύ δύσκολα ματς, έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση, παίζουμε στην έδρα μας όπου έχουμε μόνο νίκες, θέλουμε να κερδίσουμε, όχι μόνο να προκριθούμε, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για όλα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Λουτσέσκου μίλησε για:

Τα στοιχεία που θα κρίνουν την πρόκριση: «Έχουμε απέναντί μας μια πολύ δυνατή και ποιοτική ομάδα, που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά από την άλλη έχουμε αυτή τη μεγάλη επιθυμία να προκριθούμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, όπως και ότι αν κάτι συμβεί στο ματς και δεν μπορούμε να παίξουμε όπως θέλουμε, έχουμε χαρακτήρα, καλή οργάνωση και μαχόμαστε. Η πίεση είναι στην Μπενφίκα αυτή τη στιγμή».

Την αγωνιστική επιλογή του ΠΑΟΚ: «Ποτέ δεν προετοιμαζόμαστε για να υπερασπιστούμε ένα αποτέλεσμα. Όμως είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιδράσουμε. Και το αποδεικνύουν τα παιχνίδια με τη Σπαρτάκ Μόσχας που ανατρέψαμε το 0-2 και με την Μπενφίκα που μετά την πίεση της Μπενφίκα και παρότι δεχτήκαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Άλλη ομάδα θα κατέρρεε, εμείς ισοφαρίσαμε και ήμασταν κοντά και να κερδίσουμε».

Την αλλαγή στο κλίμα της ομάδας: «Εδώ η συζήτηση είναι κάτι παραπάνω από το ποδόσφαιρο, είναι φιλοσοφία της ζωής. Είμαι συνηθισμένος να ζω μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι. Το πιο σημαντικό για μένα δεν είναι να έχουμε φιλίες μέσα στην ομάδα, αλλά να έχουμε σωστή νοοτροπία, γιατί αυτή μας πιέζει και μας οδηγεί σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Κι αυτή χτίζεται με καλή δουλειά. Όταν αυτό γίνεται από ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά και σέβονται ο ένας τον άλλο, έρχονται και τα θετικά αποτελέσματα».

Την ανανέωση του συμβολαίου του, μόλις χθες: «Έχω ζήσει φανταστικές στιγμές με τον ΠΑΟΚ, είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και δουλεύω με αυτούς τους παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια συνέχεια».

Τους παίκτες του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο Λέο Μάτος, με τον Βραζιλιάνο άσο να σημειώνει ότι «θέλουμε πολύ να περάσουμε στους ομίλους, θα ήταν η πραγματοποίηση ενός ονείρου. Λίγοι παίκτες από το ρόστερ μας έχουν αγωνιστεί στο Champions League κι εγώ δεν είμαι ανάμεσά τους».

Για το αυριανό παιχνίδι εκτιμά ότι «στην Τούμπα θα είναι δύσκολα για την Μπενφίκα με την πίεση από τον κόσμο μας. Δεν είναι μια εύκολη έδρα να κερδίσει κανείς. Θεωρώ πως δεν υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση. Πριν το πρώτο παιχνίδι η Μπενφίκα ήταν το φαβορί, λόγω της εμπειρίας που έχει στη διοργάνωση. Μετά τον αγώνα, θεωρώ πως είναι 50-50 η πρόκριση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.