Λουκέτο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα από την Αχαΐα, ακολουθούν κι άλλες Ενώσεις

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας είναι η πρώτη που επισήμως ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την οριστική διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της, για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, με την κίνηση αυτή να αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την διακοπή όλων των τοπικών πρωταθλημάτων, αφού ακολουθούν και άλλες Ενώσεις.

Όπως έχει τονιστεί, η απόφαση για τα τοπικά πρωταθλήματα πρέπει να είναι βέβαια κοινή για όλα, σε επίπεδο ΕΠΟ, αφού δεν μπορεί άλλα να πράξει η μία Ένωση και άλλα η άλλη.

Η ΕΠΣ Αχαΐας βασίζει την απόφασή της στα εξής δεδομένα:

  1. Στη συνέχιση της πανδημίας και της εξάπλωσης του covid-19.
  2. Η περιοχή (Αχαΐα) βρίσκεται συνεχώς σε κόκκινο συναγερμό.
  3. Στη δεινή οικονομική θέση των παραγόντων των Σωματείων (μελών) της Ένωσης λόγω της συνεχούς υγειονομικής κρίσης.
  4. Στο ότι δεν έχει ληφθεί καμιά μέχρι σήμερα απόφαση από τους λοιμοξιωλόγους και από τη ΓΓΑ για το άνοιγμα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων
  5. Στο ότι και να δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη των πρωταθλημάτων, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας μίνι προετοιμασίας και προπονήσεων των αθλητών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τους χρόνους ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων και της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  6. Στο ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ούτε τα συνεχή τεστ για covid-19 που απαιτούνται, ούτε τη μη παρουσία θεατών στα γήπεδα.

Σε επίπεδο ΕΠΣΘ πάλι επίσημη απόφαση δεν έχει υπάρξει, προφανώς περιμένοντας την ΕΠΟ, αλλά αν λάβει κανείς τα όσα επικαλείται η ΕΠΣ Αχαΐας, πόσο διαφορετικές μπορεί να είναι οι εξελίξεις; Την ίδια στιγμή πάντως και σύλλογοι της ΕΠΣΘ περιμένουν μία επίσημη τοποθέτηση από πλευράς Ένωσης, αν και πολλές διοικήσεις δεν εμφανίζονται υπέρ του να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα έτσι κι αλλιώς…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.