«Λύνει τα χέρια των ομοσπονδιών η τροπολογία»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στη διάρκεια της Παρασκευής μίλησε στη Βουλή για την τροπολογία – προσθήκη που κατέθεσε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για τη μεταβατική λειτουργία του ΕΣΚΑΝ αλλά και για τη δυνατότητα στις ομοσπονδίας να αποφασίσουν την πρόωρη λήξη των πρωταθλημάτων τους αν το αποφασίσουν τα 3/4 του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Αυγενάκης είπε στο βήμα της Βουλής: «Δεν κάνουμε κάτι παραπάνω από το να ενισχύσουμε τις πρωτοβουλίες και τη δυνατότητα των αθλητικών Ομοσπονδιών των Λιγκών να πάρουν αποφάσεις νόμιμα για την αναπροσαρμογή του προγράμματος. Δεν παρεμβαίνουμε. Απλά με την τροπολογία αυτή νομιμοποιούνται να αλλάξουν το πρόγραμμά τους, είτε σε μορφή διακοπής είτε σε μορφή παράτασης ή μεταφοράς του προγράμματος ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος.

Ο νόμος 2725 δεν επιτρέπει αλλαγή στο πρόγραμμα μεσούσης της σεζόν άρα αν δεν περάσουμε τη διάταξη θα μείνουν ξεκρέμαστοι. Δεν κάνουμε κάτι άλλο. Φυσικά δεν παρεμβαίνουμε απλά φτιάχνουμε το πλαίσιο. Τους δίνουμε δικαίωμα αναδιάταξης του προγράμματος διευκολύνοντάς τους να κάνουν νόμιμα αυτό που εκείνοι ξέρουν καλύτερα από όλους, πάντα με τη συμβουλή των ειδικών επιστημόνων».

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.