Μάνος Αποστολίδης: «Μένουμε μέσα, η υγεία πάνω απ’ όλα»

Η καθημερινότητα όλων έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας ων μέτρων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, και δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση και οι επαγγελματίες αθλητές. Η αγωνιστική δράση έχει διακοπεί, όπως και οι προπονήσεις και ο καθένας προσπαθεί ν’ ακολουθεί όλες τις συμβουλές των ειδικών.  Σ’ αυτό το μήκος κύματος κινείται και ο Μάνος Αποστολίδης, με τον τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου να σημειώνει ότι τα μέτρα έχουν προφανώς λόγο που πάρθηκαν και καλεί τα μέλη της ομάδας και της τοπικής κοινωνίας να τα ακολουθούν κατά γράμμα.

«Προσωπικά κάνω αυτά που συμβουλεύουν οι ειδικοί. Αν θα βγω από το σπίτι θα είναι για κάτι βασικό ή επείγον και όχι για λόγους διασκέδασης ή χαλάρωσης. Έχουμε τα απαραίτητα στο σπίτι για την καθημερινότητά μας. Οπότε βρισκόμαστε σε μία κατάσταση αναμονής και όπως λένε οι ειδικοί μένουμε σπίτι για να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού. Όσες λιγότερες μετακινήσεις κάνει κανείς, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να έρθεις σε επαφή με τον ιό» τόνισε στις δηλώσεις του αρχικά στο «Magnesiasports» o Μάνος Αποστολίδης.

Το δικό του μήνυμα για τα μέτρα και την προσπάθεια καταπολέμησης του κορωνοϊού; «Υπάρχει κάποιος λόγος προφανώς σοβαρός για να έχουν ληφθεί όλα αυτά τα μέτρα. Μένουμε λοιπόν σπίτι και δίνουμε στον ιό τις λιγότερες πιθανότητες. Μπορεί οι νεότεροι να σκέφτονται ότι δεν θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα αν μεταδοθεί σ’ αυτούς ο ιός, αλλά δεν είναι μόνοι τους. Υπάρχει η οικογένεια του καθενός, μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, μέλη ευπαθών ομάδων… Μπορεί να κολλήσει κάποιος που να έχει όντως πρόβλημα» απάντησε για να συμπληρώσει: «Για μένα είναι εύκολο γιατί και στην καθημερινότητά μου δεν κάνω πολλά περισσότερα. Εννοείται ότι κάποιες στιγμές θες να κάνεις κάτι, να περπατήσεις λίγο, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο να περιορίσεις κάποια πράγματα».

«Περιμένουμε μέχρι τις 27 Μαρτίου»

Η διακοπή των πρωταθλημάτων φέρνει βέβαια και αγωνιστική απραξία, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Νίκης Βόλου τονίζει ότι δεν προέχει αυτό. «Καλώς διεκόπη και η αγωνιστική δράση σε όλα τα αθλήματα και τις διοργανώσεις. Τίποτε δεν είναι πάνω από την υγεία.  Έστω και αν αυτό θα έχει αγωνιστικό κόστος και αυτό είναι φυσιολογικό από τη στιγμή που θα μείνουμε εκτός αγωνιστικής δράσης τουλάχιστον μέχρι και τις 27 Μαρτίου» τόνισε κατηγορηματικά, αλλά και περιγράφοντας την καθημερινότητα ενός επαγγελματία αθλητή πλέον. «Ο καθένας προσπαθεί να κάνει ό,τι γίνεται ως γυμναστική στο σπίτι του ή σε μέρη περπατώντας χωρίς κόσμο. Βέβαια αυτό δεν μπορεί να σε κρατήσει σε πλήρη αγωνιστική κατάσταση αλλά θεωρώ ότι ο καθένας μας βάζει πάνω απ’ όλα την υγεία τη δική του και της οικογένειάς του» ανέφερε.

«Όλοι προσέχουν»

Το θέμα του κορωνοϊού δεν αφορά βέβαια μόνο την Ελλάδα, και στη Νίκη Βόλου ο Μάνος Αποστολίδης έχει συμπαίκτες και από άλλες περιοχές του πλανήτη.

«Για τα παιδιά από άλλες χώρες, έχουμε συμπαίκτες από την Ισπανία που ως χώρα έχει χτυπηθεί περισσότερο από τον ιό σε σχέση με την Ελλάδα, με περισσότερα κρούσματα και απώλειες. Είναι κι αυτοί σε μία κατάσταση επαγρύπνησης και μας λένε κι αυτοί να προσέχουμε όλοι. Ξέρουν πόσο σοβαρό είναι αυτό και μιλάνε και με τα μέλη της οικογένειάς τους και το βλέπουν ακόμη πιο σοβαρά» σχολίασε σχετικά.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.