Μαρινάγης: «Ας επιτρέψουν τουλάχιστον τις προπονήσεις στο πόλο»

Υπέρ της επανέναρξης της Α1 πόλο με τεστ κορωνοϊού

Η τηλεδιάσκεψη που έγινε στο πλαίσιο της ΚΟΕ για το μέλλον του ελληνικού πόλο και των «μεγάλων» κατηγοριών φέρνει ως αποτέλεσμα την επιστολή από την πλευρά όλων των εμπλεκόμενων φορέων προς τον Λευτέρη Aυγενάκη, με στόχο τη συνέχιση των πρωταθλημάτων, τουλάχιστον για την Α1 Ανδρών και Γυναικών. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΟΥΚ Βόλου, Τάσος Μαρινάγης, σημειώνοντας ότι πρώτη προτεραιότητα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι είναι το άνοιγμα των πισίνων προκειμένου οι πολίστες να έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται.

« Σε πρώτη φάση θέλουμε να ανοίξουν ξανά οι πισίνες προκειμένου να μην υπάρχει μεγάλο διάστημα αποχής από τις προπονήσεις, σε περίπτωση που αρχίσει και πάλι η αγωνιστική δράση» ήταν το αρχικό σχόλιο του κου Μαρινάγη στο «Magnesiasports», υπογραμμίζοντας όμως και από την πλευρά του ότι πρώτιστο μέλημα όλων είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας. «Εκεί φυσικά δίνουμε βαρύτητα κι εμείς, αλλά θεωρούμε ότι οι μεγάλες κατηγορίες θα μπορούσαν να συνεχίσουν τη δράση τους» συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΟΥΚ Βόλου.

Βέβαια, για να αρχίσουν και πάλι οι αγώνες στα πρωταθλήματα πόλο θα πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, που προβλέπει μοριακό έλεγχο και τεστ κορωνοϊού για όλα τα μέλη της κάθε ομάδας και μάλιστα σε εβδομαδιαία βάση. «Βέβαια τα τεστ κοστίζουν αλλά θα το δούμε αυτό. Ωστόσο το να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα είναι θέμα των συναρμόδιων υπουργείων και του ΕΟΔΥ. Τουλάχιστον ας δώσουν τη δυνατότητα να κάνουν οι αθλητές προπονήσεις, γιατί η προετοιμασία είναι έτσι κι αλλιώς επίπονη» ανέφερε ο κ. Μαρινάγης.

Σύμφωνα από εκεί και πέρα και με τη σχετική ανακοίνωση της ΚΟΕ, μετά την εισήγηση του προέδρου της, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη συζήτηση της Τρίτης εμφανίστηκε υπέρ της συνέχισης, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνονται τα απαραίτητα τεστ για τα οποία πρέπει να εξασφαλιστεί το κόστος. Ο συγκερασμός όλων των απόψεων και των προτάσεων έγινε από τους ανθρώπους της ΚΟΕ για να καταγραφούν σε σχετική επιστολή προκειμένου αυτή ν’ αποσταλεί στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Συνεχίζει ως έχει ο ΟΥΚ

Όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα, η ομάδα πόλο του Βόλου δεν φαίνεται να προχωρά σε περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση με κάποιον παίκτη από το εξωτερικό.

Η περίπτωση ενός Αμερικανού είχε απασχολήσει προσφάτως τους διοικούντες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, ωστόσο δεν προχώρησε. Πάντως, σύμφωνα με τους διοικούντες, δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή να γίνει κάποια μεταγραφή, αλλά με το υπάρχον έμψυχο υλικό ο σύλλογος θα πορευτεί με στόχο μία αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα της Α1, όταν αρχίσει και πάλι η αγωνιστική δράση…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.