Μαρινάγης στο «Magnesiasports»: «Kαλώς ξεκινάει το πρωτάθλημα πόλο, αλλά με τι έσοδα»;

Στις 3-4 Μαρτίου επιστροφή στις πισίνες και για τον Βόλο

Την επανέναρξη των πρωταθλημάτων πόλο υπενθύμισε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, με τις ομάδες (μεταξύ αυτών και ο ΟΥΚ Βόλου) να καλούνται να επιστρέψουν στις πισίνες, το διήμερο 3-4 Μαρτίου. Ωστόσο έστω και αν έχει αποφασιστεί ότι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα φέτος, οι σύλλογοι καλούνται να δώσουν κανονικά όλα τα παιχνίδια, με επιπτώσεις σαφώς αν αποβληθούν από το πρωτάθλημα λόγω μη συμμετοχών. Με φόντο μάλιστα και τις συνέπειες του κορωνοϊού σε όλα τα αθλητικά σωματεία, μοιάζει λογική η κραυγή αγωνίας του προέδρου του ΟΥΚ Βόλου, Τάσου Μαρινάγη για τις περαιτέρω οικονομικές συνέπειες που έρχονται στο προσκήνιο.

«Το πώς λειτουργούμε είναι ένα καλό ερώτημα. Πρέπει να κάνουμε όλα τα ταξίδια, να δώσουμε όλα τα παιχνίδια και να επιβαρυνθούμε με όλα τα έξοδα (σ.σ. συν αυτά που απαιτούνται για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, με την πραγματοποίηση τεστ κορωνοϊού). Βέβαια, έσοδα αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν, με επιχειρήσεις-χορηγούς κλειστές» είναι το σχόλιο του Τάσου Μαρινάγη στο «Magnesiasports».

Tα έξοδα δεν είναι εξάλλου λίγα. Το κόστος για ένα εκτός έδρας παιχνίδι στην Αθήνα πχ, φτάνει τα 400-500 ευρώ για τον ΟΥΚ Βόλου. Αν όμως πρόκειται για την αναμέτρηση στη Χίο, τότε το κόστος δεκαπλασιάζεται και φτάνει τις 4-5 χιλιάδες ευρώ! Θα πρέπει βέβαια να υπολογίσει κανείς και τα όποια συμβόλαια μπορεί να έχει μία ομάδα, με υπαλλήλους-εργαζομένους, προπονητές ή και επαγγελματίες πολίστες σε αρκετές περιπτώσεις στην κατηγορία της Α1 Εθνικής, ενώ τα οδοπορικά σαφώς δεν είναι για όλους ίδια καθώς πολλές ομάδες εδρεύουν στο λεκανοπέδιο Αττικής. Τα έσοδα πάλι για τον ΟΥΚ Βόλου; Σχεδόν στο μηδέν αυτή τη στιγμή.

Έστω πλήρης…

Αγωνιστικά τουλάχιστον, η ομάδα πόλο του Βόλου μπορεί και προετοιμάζεται εδώ και μερικές εβδομάδες, έχοντας θεωρητικά μπροστά της το παιχνίδι με τη Γλυφάδα και από εκεί και πέρα υπάρχει και ένα εξ αναβολής με τον ΠΑΟΚ.  Από την άλλη, ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Μπλάνας, έχει στη διάθεσή του την πλειοψηφία των παικτών, ακόμη και τους στρατευμένους , ώστε το σύνολο να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό γίνεται.

Σύμφωνα με την ΚΟΕ, το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, που επαναρχίζει στις 3 Μαρτίου με την 6η αγωνιστική, η κανονική του διάρκεια θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου, ενώ τα Play offs για τις θέσεις 1-4, θα διεξαχθούν στο διάστημα 14 – 28 Μαΐου.

Δεν υποβιβάζεται καμμία ομάδα, ενώ τονίζεται ότι στις Ειδικές Προκηρύξεις που θα επαναδιατυπωθούν τις επόμενες ημέρες, θα αναφέρονται και οι σχετικές λεπτομέρειες των κανόνων και προϋποθέσεων διεξαγωγής των δύο πρωταθλημάτων, με βάση και τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.