Μαρσάρουν τα αυτοκίνητα για το Ιστορικό Ράλι Πηλίου

Επιστροφή στη δράση μετά από το 2012

31 πληρώματα από την Ελλάδα αλλά και δύο από το εξωτερικό θα πάρουν μέρος στο «Ιστορικό Ράλι Πηλίου» που επιστρέφει μετά το 2012, μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου φίλων ιστορικών οχημάτων (Φ.Ι.Ο.) και με τη στήριξη μεταξύ άλλων από την ΠΕ Μαγνησίας-Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Με τις δράσεις να ξεκινούν το απόγευμα της Παρασκευής στην παραλία του Βόλου με τη συγκέντρωση και την έκθεση των ιστορικών οχημάτων αλλά και την έναρξη του Ράλι, οι διοργανωτές έδωσαν συνέντευξη Τύπου το πρωί της ίδιας ημέρας, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα και τα κέρδη που προκύπτουν από τη συμμετοχή στη διοργάνωση και τη φιλοξενία στην περιοχή της Μαγνησίας.

Όπως επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη: «Η Μαγνησία και το Πήλιο αποτελούν ένα μαγικό προορισμό και ειδικά τη συγκεκριμένη εποχή σε συνδυασμό με τον μηχανοκίνητο Αθλητισμό. Φιλοξενούνται πολλές τέτοιου είδους διοργανώσεις στην περιοχή τον τελευταίο καιρό, και θα στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στην περιοχή του Βόλου και τη Μαγνησία. Στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο εκατομμύρια φανατικών φίλων των κλασικών οχημάτων θα παρακολουθήσουν τα αντίστοιχα γεγονότα. Είναι ευκαιρία να χαρούμε τον μηχανοκίνητο Αθλητισμό σε μία διαφορετική μορφή του, αλλά και να προβληθεί η περιοχή και τα όμορφα μέρη της, η ιστορία και ο πολιτισμός και τα τοπικά προϊόντα, γιατί είναι ένας συγκερασμός πραγμάτων.

»Θα απολαύσουν οι θεατές και οι φιλοξενούμενοι στην περιοχή ένα πολύ ωραίο γεγονός, εντελώς ακίνδυνο, χωρίς καμία παρεμπόδιση κυκλοφορίας και χωρίς προβλήματα, κάτι πολύ όμορφο και σε θέαμα και σε συμμετοχή».

Στα σχέδια και άλλες δράσεις

Για έναρξη μίας νέας ιστορίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΦΙΟ Κώστας Καρακατσάνης, υποσχόμενος ότι κάθε χρόνο η διοργάνωση θα είναι όλο και καλύτερη. «Σκοπός μας είναι ν’ αναδείξουμε το Πήλιο, τον Βόλο, τη Μαγνησία και την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από τα κλασικά αυτοκίνητα. Είναι μία μεγάλη οικογένεια, με μεγάλο ενδιαφέρον, και θα γίνονται πολλές δράσεις που θα φέρουν πολύ κόσμο στην περιοχή. Ήδη έχουμε στα σκαριά προσπάθειες συνδιοργάνωσης κάποιων μεγάλων εκδηλώσεων, με ενδιαφέρον και πανελλήνιο αλλά και στο εξωτερικό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά και να μείνει στην ιστορία και στο μυαλό όλων αυτών που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση ως μία ωραία ανάμνηση» κατέληξε, ευχαριστώντας τους υποστηρικτές της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα από εκεί και πέρα έχει ως εξής:

Σάββατο 10 Ιουνίου-Αγριά Βόλου – Ξενοδοχείο Valis (Σταθμός τραίνου)

Προσυγκέντρωση και Τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων 08.00 έως τις 09,30. Εκκίνηση του Α’ σκέλους του αγώνα Regularity 10.00, με διαδρομές που περιλαμβάνουν όλους τους παράλιους οικισμούς του Πηλίου μέχρι και την Αγία Κυριακή στο Τρίκερι. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή των οχημάτων στην Αγριά Βόλου, με τον τερματισμό που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στον χώρο του σταθμού.

Κυριακή 11 Ιουνίου-Αγριά Βόλου – Ξενοδοχείο Valis (Σταθμός τραίνου)

Εκκίνηση του Β’ σκέλους του αγώνα Regularity από τον χώρο της αφετηρίας μπροστά από το σταθμό της Αγριάς στις 11:00, με διαδρομές που περιλαμβάνουν το νοτιοανατολικό Πήλιο, μέχρι τη Βυζίτσα και τις Μηλιές και επιστροφή στην Αγριά Βόλου το μεσημέρι για τον τερματισμό. Θα ακολουθήσει γεύμα και απονομή κυπέλλων και βραβείων στους συμμετέχοντες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.