Μαρτυρία – «κλειδί»-«Άκουσα ότι θα την πέσουν στους αστυνομικούς»

Μια μαρτυρία κλειδί για τα επεισόδια στου Ρέντη έρχεται στο φως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, οι αστυνομικοί βρήκαν τον άνθρωπο που κατήγγειλε ως «καθοδηγητή» ο πατέρας του 18χρονου συλληφθέντα για τον τραυματισμό του αστυνομικού έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

«Εγώ πήγα εκεί, γιατί μου ανέθεσαν να βάλω τα πανό με τα συνθήματα. Κάποια στιγμή έφυγα αλλά άκουσα ότι θα γίνουν επεισόδια με τους αστυνομικούς», φέρεται να είπε ο άνθρωπος που κατέδειξε ο πατέρας του 18χρονου ως τον «καθοδηγητή» του.

Σύμφωνα πάντως με όσα φέρεται να υποστήριξε ο 18χρονος στους αστυνομικούς, κάποιος του είπε: «Πάρε τη φωτοβολίδα, βγάλε το καπάκι και πέταξέ τη στους μπάτσους».

Από την πλευρά του, πάντως, ο δικηγόρος του αστυνομικού, Στέλιος Αυγέρης, υποστήριξε ότι «δεν άλλαξε καμία κατάθεση ο 18χρονος». Επανέλαβε ότι ο πελάτης του δεν είναι μέλος συνδέσμου και ευχήθηκε περαστικά στον αστυνομικό. «Δεν γνωρίζουμε αν η φωτοβολίδα που έριξε ο 18χρονος είναι αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό», επανέλαβε ο συνήγορος υπεράσπισής του.

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης (14/12) έλαβε από την ανακρίτρια ο 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων στου Ρέντη.

Ο 18χρονος που ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού, αποχώρησε από την εισαγγελία Πειραιά λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Σημειώνεται ότι εναντίον του συλληφθέντα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών,για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.