Μασάντο: «Να βοηθήσω να βρεθεί ο Ολυμπιακός Βόλου στη θέση που αξίζει»

Για πρώτη φορά το παρών στην προπόνηση του Ολυμπιακού Βόλου έδωσε σήμερα το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Ούγκο Μασάντο, που γυμνάστηκε πρωί και απόγευμα με τους νέους του συμπαίκτες. Το magnesiasports βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό και μίλησε με τον Βραζιλιάνο επιτελικό χαφ, που ρωτήθηκε:

Για τον λόγο που επέλεξε τον Ολυμπιακό Βόλου για να συνεχίσει την καριέρα του:

«Επέλεξα τον Ολυμπιακό, γιατί οι άνθρωποι της ομάδας, ο πρόεδρος, ο προπονητής, ακόμη και οι παίκτες έδειξαν ότι ήθελαν να έρθω και είναι καλό, όταν μία ομάδα σου δείχνει ότι σε θέλει τόσο πολύ. Βέβαια, ήθελα και εγώ να έρθω και επιθυμώ να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να βρεθεί στη θέση που του αξίζει να είναι».

Για το αν ήταν δύσκολο να αφήσει τον ΟΦΗ και να έρθει στον Βόλο:

«Δεν ήταν δύσκολη απόφαση, γιατί από τη στιγμή που τελείωσε το συμβόλαιό μου με τον ΟΦΗ, μίλησα αμέσως με τον Ολυμπιακό και ήρθα εδώ. Δεν ήταν δύσκολο, γιατί σκοπός μου είναι να παίξω ποδόσφαιρο. Δε θέλω να είμαι σε μία μεγάλη ομάδα σε παραπάνω κατηγορία και να αγωνίζομαι πέντε και δέκα λεπτά και ο Ολυμπιακός ήταν η επιλογή μου. Είμαι 34 ετών και παίζω είκοσι χρόνια μπάλα».

Για την πρόσφατη δήλωση του Σάκη Κατσούλη, με τον οποίον έχουν υπάρξει συμπαίκτες, ότι έχει τα χαρακτηριστικά δεκαριού, που όμως τρέχει και μαρκάρει:

«Ασφαλώς, δε θέλω να παίζω μόνο την μπάλα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο τώρα και δεν είναι, όπως πριν από είκοσι χρόνια, που απλώς είχες την μπάλα στα πόδια. Τώρα πρέπει να κάνεις και τα δύο, να παίζεις και με την μπάλα και χωρίς αυτήν. Για να αγωνιστείς ως ομάδα, πρέπει να παίζεις μ’ αυτόν τον τρόπο. Αλλιώς πρέπει να επιλέξεις ένα άλλο σπορ, όπως το τένις».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις του από τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Το στάδιο είναι τέλειο, για να παίζεις ποδόσφαιρο. Το μόνο που με απασχολεί είναι να είμαι έτοιμος να προσφέρω στο πρώτο παιχνίδι στις 8 Ιανουαρίου».

Για τη δήλωση του προπονητή κ. Καβακά ότι θέλει παίκτες έτοιμους να αγωνιστούν ακόμη και στο πρώτο παιχνίδι του 2017:

«Εγώ θα δουλέψω σκληρά αυτό το διάστημα και ο κόουτς θα αποφασίσει αν θα παίξω 90 ή 70 ή 40 λεπτά».

Για τους καινούριους του συμπαίκτες:

«Έχω αγωνιστεί ως συμπαίκτης με 3-4, αλλά τους περισσότερους τους γνωρίζω, γιατί έχουμε παίξει αντίπαλοι κι έτσι με ξέρουν και τους ξέρω».

Για το μήνυμα που θέλει να δώσει στους φιλάθλους:

«Θα δώσω το καλύτερο που μπορώ, για να βρεθεί η ομάδα στη θέση που αξίζει. Απ’ όσες ομάδες κι αν πέρασα, τα πράγματα πήγαν καλά, οπότε ελπίζω ότι και εδώ θα πάνε εξίσου καλά και θα δώσω τα πάντα γι’ αυτό».

Για τις πληροφορίες που έχει για τον Ολυμπιακό Β. και τον όμιλο που αγωνίζεται η ομάδα:

«Όταν δέχτηκα την πρόταση από τον Ολυμπιακό Βόλου, ρώτησα κάποιους παίκτες και όλοι μου είπαν καλά λόγια για την ομάδα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι στη Γ’ Εθνική, αλλά είναι μία μεγάλη ομάδα και πολλοί παίκτες δεν ανήκουν σ’ αυτήν την κατηγορία. Το να είσαι στη Β’ Εθνική σε μία μικρή ομάδα είναι χειρότερο από το να είσαι σε μία μεγάλη ομάδα στη Γ’ Εθνική και να τη βοηθήσεις να πάρει την άνοδο. Η Γ’ Εθνική είναι δύσκολη. Σχεδόν όλες οι ομάδες παλεύουν και παίζουν κλειστά και είναι φυσιολογικό να παίζουν έτσι απέναντι και στον Ολυμπιακό, που είναι μεγάλη ομάδα».

Για το αν ο ίδιος μπορεί να είναι λύση στο πρόβλημα απέναντι στις κλειστές άμυνες: «Εγώ ήρθα να βοηθήσω, αλλά δεν είμαι εγώ η λύση, γιατί η λύση έρχεται απ’ όλους μαζί. Κανείς μόνος του δεν μπορεί να κερδίζει ένα πρωτάθλημα. Ένα ματς ίσως».

Για το αν θέλει κάποιο χρόνο προσαρμογής:

«Φυσικά και όχι. Από την πρώτη μέρα σήμερα όλοι ήρθαν να με στηρίξουν, να μου μιλήσουν και να μου ευχηθούν καλή επιτυχία. Η ομάδα είναι σαν μία οικογένεια. Μ’ αρέσει πολύ που βρίσκομαι εδώ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.