Mαταιώθηκε ο Μαραθώνιος Αθήνας

Το μεσημέρι της Πέμπτης (01/10) ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την ματαίωση του Μαραθωνίου της Αθήνας. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι έγιναν προσπάθειες ώστε να γίνει κανονικά ο ιστορικός αγώνας έστω και με περιορισμένο αριθμό αθλητών, ωστόσο ούτε αυτό δεν θα συμβεί τελικά.

Έτσι, τις επόμενες ημέρες όσοι είχαν κλείσει τη θέση τους για τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας θα ενημερωθούν για τη δυνατότητα είτε μεταφοράς της εγγραφής του στην επόμενη διοργάνωση (Μαραθώνιος Αθήνας 2021), είτε πλήρους επιστροφής της συνδρομής συμμετοχής.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ στην ανακοίνωσή του: «Αξιοποιώντας κάθε χρονικό περιθώριο, τους τελευταίους μήνες η Διοίκηση και το στελεχιακό δυναμικό της Ομοσπονδίας κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια σε επαφές και συζητήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς της χώρας, και ιδίως τον ΕΟΔΥ, προσπαθώντας να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για τη διεξαγωγή του ετήσιου ιστορικού Αγώνα, με ένα αυστηρότατο υγειονομικό πρωτόκολλο, αποκλειστικά με τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Δρόμου, με μειωμένο αριθμό συμμετεχόντων, αλλά και με τη διενέργεια COVID-19 tests σε όλους τους συμμετέχοντες, με τον ΣΕΓΑΣ να αναλαμβάνει το κόστος της διαδικασίας.

Πιστεύαμε ότι οι παραπάνω ενέργειες θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την πλήρη προστασία της υγείας των δρομέων, την οποία ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Αθήνας έχουν ως απόλυτα πρώτη προτεραιότητα. Δυστυχώς, παρότι ο σχεδιασμός-πρόταση που υπεβλήθη στον ΕΟΔΥ δεν έχει απαντηθεί επισήμως, είμαστε υποχρεωμένοι να ματαιώσουμε σήμερα τον Αγώνα».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.