Μαύρος: «Βοήθησε η ψυχή των παιδιών και ο κόσμος»

Η άποψη του προπονητή για την επικράτηση της Νίκης επί του Φιλίππου Βέροιας

Mε τη Νίκη Βόλου να έχει πάρει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας (84-82)  για την 8η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής, ο προπονητής των «κυανόλευκων» Ανδρέας Μαύρος απάντησε… στο τηλέφωνο και μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη, αναφερόμενος τόσο στα δεδομένα του αγώνα του περασμένου Σαββάτου όσο και στο τι προκύπτει από εδώ και πέρα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νίκη απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας: «Φέτος όλα τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ σημαντικά, γιατί τα παιχνίδια σε βάθος πρωταθλήματος είναι 20. Με όλες τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με τις αναδιαρθρώσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικούμε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος να κάνουμε τον απολογισμό, διότι δεν έχεις το περιθώριο για στραβοπατήματα μιας και δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, η ομάδα της Βέροιας έπεσε απ’ την Α2, έχει φτιάξει πάλι ένα πολύ καλό και αξιόμαχο σύνολο, είχε και 2 ήττες «στην κόψη του ξυραφιού» απέναντι σε δύο πολύ καλές ομάδες. Στο τέλος η ψυχή των παιδιών μαζί με τη βοήθεια του κόσμου βοήθησαν πάρα πολύ να έχουμε ένα ήσυχο αποτέλεσμα και να τελειώσουμε το ματς με αισιοδοξία».

Για το φετινό στόχο της Νίκης Βόλου: «Ο προγραμματισμός μας ήταν να καθιερωθούμε στην κατηγορία, γιατί τα επόμενα 2 χρόνια θα ‘ναι καθοριστικά για όλες τις ομάδες. Απ’ τη στιγμή που θα γίνει αναδιάρθρωση και θα γίνουν 2 όμιλοι, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και αν μια ομάδα υποβιβαστεί αυξάνεται πάρα πολύ ο δείκτης δυσκολίας για να επανέλθει στην κατηγορία. Εμάς ο προσανατολισμός μας ήταν αυτός, «χτίσαμε» την ομάδα για να παραμείνει στην κατηγορία και να κάνουμε όσο καλύτερο πρωτάθλημα γίνεται. Μέχρι στιγμής είμαστε μες στους στόχους μας, απλά δε μπορούμε να εφησυχάσουμε, κοιτάμε όλα τα παιχνίδια και θέλουμε να ‘μαστε ανταγωνιστικοί, να διεκδικήσουμε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό».

Για τον 3ο όμιλο: «Στο μπάσκετ γενικότερα μπορούν να γίνουν τα πάντα, όπως κι εμείς μες στα Τρίκαλα κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και πληρώσαμε την αστοχία που είχαμε στα σουτ και ειδικότερα στα τρίποντα. Τα Τρίκαλα είναι μια εξαιρετική ομάδα, με βάθος στο ρόστερ, όπως επίσης και ο Βίκος, ο Έσπερος και η Δόξα Λευκάδας. Και ο Φίλιππος θεωρώ ότι είναι απ’ τις καλές ομάδες, δεν είναι απίθανο να κερδίσουμε εμείς ή ο Φίλιππος κάποια απ’ αυτές τις ομάδες και ειδικά στις έδρες μας. Είναι ένα πρωτάθλημα διαφορετικών ταχυτήτων, υπάρχουν ομάδες που πάνε για την παραμονή, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται όλες οι ομάδες είναι υπολογίσιμες και μπορούν να κάνουν ζημιές. Θεωρώ ότι τα πάντα θα φανούν σε βάθος χρόνου, τώρα είναι πολύ νωρίς. Σίγουρα αφού υπάρχουν πλέι οφ και πλέι άουτ τα πάντα είναι ανοιχτά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.