Μαυρωτάς: Καλό νέο έτος και τεστ κορωνοϊού!

Υπομονή μέχρι να δοθεί από τους ειδικούς το «πράσινο φως» για την επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, συστήνει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, σε απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Γιώργο Καραμπέτσο. Ο γ.γ.Α. υπενθυμίζει ότι η τωρινή κατάσταση με την πανδημία δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της άνοιξης και επισημαίνει ότι, παρότι η Πολιτεία έχει έτοιμο έναν «οδικό χάρτη» για την επανεκκίνηση του Αθλητισμού, αυτό δεν μπορεί να γίνει ακόμη.

«Μπορώ να σας πω πώς θα γίνει η επανέναρξη (περιέγραψα λίγο παραπάνω για τα ομαδικά αθλήματα), αλλά δεν μπορώ να σας πω πότε θα γίνει» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Ο κ. Μαυρωτάς προαναγγέλλει την καθιέρωση υποχρεωτικών τεστ κορωνοϊού, στα πρότυπα της Super League και της Basket League, παράλληλα όμως προεξοφλεί ότι επανέναρξη πρωταθλημάτων δεν πρόκειται να υπάρξει πριν το νέο έτος, δεδομένου ότι η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει, αλλά και ότι χρειάζονται 3-4 εβδομάδες προπονήσεων των ομάδων, πριν ξαναρχίσουν οι αγώνες. «Όταν έχουμε 100 συμπολίτες μας νεκρούς την ημέρα (θυμίζω το καλοκαίρι είχαμε 200 νεκρούς συνολικά, από την έναρξη της πανδημίας) τα δεδομένα έχουν αλλάξει» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι θέλει να πιστεύει πως η συνολική εικόνα θα βελτιωθεί στις επόμενες ημέρες και η πίεση στο σύστημα υγείας θα μειωθεί ώστε να ανοίξουν περισσότερο οι κοινωνικές δραστηριότητες. «Έχουμε έτοιμο τον οδικό χάρτη με προτεραιοποίηση των αθλητικών δραστηριοτήτων που θα ανοίγουν σταδιακά, καθώς και τον αυστηρό τρόπο με τον οποίο θα γίνεται αυτό. Για παράδειγμα, οι προπονήσεις στα ομαδικά αθλήματα θα γίνονται με συγκεκριμένη λίστα αθλητών, σε συγκεκριμένο χώρο, για συγκεκριμένο ωράριο και με εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο (test COVID19). Για να μην δημιουργείται καμία παρεξήγηση για διακρίσεις μεταξύ των αθλημάτων, να σημειώσω ότι τα πρωταθλήματα Superleague1 και Basket eague που συνεχίζονται, είχαν ήδη καταρτίσει και ξεκινήσει με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα από το καλοκαίρι και έτσι πήραν πρώτοι το πράσινο φως από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συμπλήρωσε ο κ. Μαυρωτάς.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.