Μαυρωτάς: Να φύγουν οι «λεκέδες» από τον αθλητισμό

Για «λεκέδες» στον αθλητισμό και στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για να πειστεί ο κόσμος ότι αυτοί δεν αντιπροσωπεύουν τον αθλητισμό μίλησε -με αφορμή την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου- ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

«Οι όποιοι “λεκέδες” μπορεί να υπάρχουν από τέτοιες ενέργειες, όπως αυτό με τη Σοφία, στον αθλητισμό δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση αυτό που ονομάζουμε αθλητισμό, αυτό που ζούνε τα παιδιά μας στον αθλητισμό και όλη αυτή την προίκα που παίρνουν από τον Αθλητισμό», υπογράμμισε ο κ. Μαυρωτάς.

Ο παλαίμαχος αθλητής του πόλο μίλησε για «φαινόμενα αλαζονείας και κατάχρησης εξουσίας», που προκαλούνται από τη μακρόχρονη παραμονή ανθρώπων σε θέσεις ισχύος.

«Η μακρόχρονη παραμονή σε θέσεις εξουσίας δημιουργεί κατεστημένα και μπορεί να θεωρούν κάποιοι άνθρωποι ότι αυτή η Ομοσπονδία μετά από 20-30 χρόνια είναι το χωράφι τους, το όποιο “τσιφλίκι” τους. Αυτό αλλάζει με τις νομοθετικές διατάξεις που έχουν περάσει ήδη από πέρυσι για το όριο θητειών, μέχρι τρεις θητείες για τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών», επισήμανε.

Διευκρίνισε πάντως πως «δεν Θέλω να τα “τσουβαλιάσω” όλα και να πω ότι όλοι ήταν κακοί και κάνανε κατάχρηση εξουσίας, απλώς είναι αναπόφευκτο μετά από μια μακρόχρονη παραμονή να δημιουργούνται κάποια στεγανά, να δημιουργούνται κάποια κατεστημένα και πρέπει να φυσήξει πιο φρέσκος αέρας, να δοθεί η σκυτάλη και στους νεότερους και -το κυριότερο- να δοθεί και σε ανθρώπους που έχουν περάσει μέσα από τη διαδικασία του αθλητισμού, σε αθλητές».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.