«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ»: Καιρός να τιμηθούν οι Βολιώτες πρωταγωνιστές του Τόκυο

Την ανάγκη να τιμηθούν οι Βολιώτες πρωταγωνιστές του Τόκιο, στην Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, προτείνουν τα μέλη της Δημοτικής παράταξης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ».
Σε σχετικό δελτίο Τύπου που έστειλε αναφέρονται τα παρακάτω:
«Η Ολυμπιακή χρονιά 2021 (αντί γι’ αυτή του 2020), σε λίγο μας αποχαιρετά. Καιρός λοιπόν (ήδη αργήσαμε), ο Βόλος να τιμήσει τους πρωταγωνιστές του. Προτείνουμε λοιπόν σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου (έστω και με ολιγομελή σύνθεση, τηρουμένων όλων των μέτρων λόγω της πανδημίας), να τιμηθούν οι έξι Βολιώτες πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών Αγώνων. Και αναφερόμαστε στον προπονητή της Εθνικής πόλο Θοδωρή Βλάχο (ασημένιο Ολυμπιονίκη), στον Γιώργο Φώτου (προπονητή Εθνικής κωπηλασίας), Χρήστο Βολικάκη (παγκόσμιο πρωταθλητή ποδηλασίας, συμμετοχή σε 4η Ολυμπιάδα), Νίκο Τουλούδη (Διεθνή κριτή καταδύσεων, συμμετοχή σε 3η Ολυμπιάδα), Έλενα Φραγκάκη (πρωταθλήτρια συγχρονισμένης ΝΟΒΑ που μάλιστα πέρασε τον covid μόνη της στο Τόκυο) και Γιάννη Μάκο (φυσικοθεραπευτή όλων των αθλητών της παραολυμπιακής ομάδας η οποία έφερε τον πλούσιο απολογισμό των 11 μεταλλίων).
Ο Βόλος, θα πρέπει να τιμήσει τα παιδιά του, όπως ήδη το έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν ολοκληρωθεί η Ολυμπιακή χρονιά.
Και μία ακόμη πρόταση, αφορά την αναγκαιότητα τοποθέτησης αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας (ΕΑΚ, Πανθεσσαλικό, Κλειστό Ν. Ιωνίας, Βάκης Παρασκευόπουλος Καραγάτς, Νεάπολη, Κλειστό Αγριάς), καθώς και σε όλα τα Σχολικά Γυμναστήρια.
Ταυτόχρονα, να γίνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), για τη χρήση απινιδωτή και της τεχνητής αναπνοής σε παράγοντες, προπονητές και αθλητές. Η πρόληψη σώζει ζωές.
Τις δύο προτάσεις μας, ως παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ», τις έχουμε υποβάλλει στους αρμόδιους (ηλεκτρονικά στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατέστη δυνατόν να τις ολοκληρώσουμε) και περιμένουμε να τύχουν της ανάλογης αξιολόγησης-αξιοποίησης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.