Με 0-1 η Νίκη πήρε την πρόκριση στα Τρίκαλα

ΦΩΤΟ: sportrikala.gr
Μετά την επικράτηση επί του ΠΟ Φήκης για το κύπελλο Ελλάδας

Ένα γκολ του Ροχάνο στο 17’ της αναμέτρησης αποδείχθηκε αρκετό για τη Νίκη να πάρει την πρόκριση σε βάρος του ΠΟ Φήκης στα Τρίκαλα, για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Ωστόσο, οι «κυανόλευκοι» παρά το ότι βρέθηκαν απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα κάμποσες φορές, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπόρεσαν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα που θα της έδινε πιο εύκολα την πρόκριση.

Η Νίκη Βόλου είχε μία φλύαρη υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας κάμποσες ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά μόνο μία μετουσίωσε σε γκολ. Η αρχή έγινε στο 9ο λεπτό, όταν ο Κάσσος κινήθηκε από τα δεξιά, με τον Ντάσκα να διώχνει και την μπάλα να καταλήγει στον Γκαρσία που σούταρε για να κερδίσει το κόρνερ για την ομάδα του, ενώ ο τερματοφύλακας του ΠΟ Φήκης είπε «όχι» στη διπλή προσπάθεια του Αλιατίδη ένα λεπτό αργότερα.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 17’ για τη Νίκη, με τον Μιράντα να βρίσκει τον Ροχάνο και αυτός με «γλυκό» πλασέ πέρασε την μπάλα από τον Ντάσκα (ουσιαστικά σε κενή εστία), για να κάνει το 0-1 για τους «κυανόλευκους».

Στο 30’ ο Ροχάνο έκανε τη σέντρα από αριστερά αλλά το πλασέ του Κάσσου αποδείχθηκε αδύναμο για να νικήσει τον Ντάσκα από απόσταση αναπνοής, που μπλόκαρε την μπάλα. Από την άλλη, και ο Ροχάνο μετά από συνεργασία με τον Μιράντα δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στο 40’ ο Κάσσος κινούμενος από δεξιά σούταρε για να δει την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας.  Στις καθυστερήσεις καταγράφεται και ένα σουτ εκτός περιοχής από τον Τσουκαλά, με την μπάλα να περνάει εκτός αγωνιστκού χώρου.

Έλλειψε το δεύτερο γκολ

Από ένα σημείο και μετά οι γηπεδούχοι πίεζαν, αναζητώντας την ισοφάριση, ωστόσο για τη Νίκη δεν ερχόταν και το δεύτερο γκολ που θα της επέτρεπε να τελειώσει το θέμα της πρόκρισης.

Ένα σουτ του Κάντια στο 50’ δεν ανησύχησε τον Μπάγιτς, ενώ στο 56’ ο Γκαρσία έκανε την ατομική ενέργεια αλλά τελικά έπεσε στην περιοχή του Ντάσκα χωρίς να ολοκληρώνει την προσπάθειά του. Στο 59’ το σουτ του Σκόνδρα και πάλι δεν απείλησε τη Νίκη, με τον Τσουκαλά να απαντά στο 61’ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 65’ ο Πάνος έκανε τη σέντρα από δεξιά για να στείλει την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου με κεφαλιά ο Μιράντα, ενώ ο ΠΟ Φήκης έψαχνε ακόμη περισσότερο διαδρόμους προς την εστία του Μπάγιτς στη συνέχεια, χωρίς να μπορεί ωστόσο να κάνει την τελική ενέργεια που θ’ ανησυχούσε τον τερματοφύλακα των «κυανόλευκων».

Ωστόσο το παιχνίδι δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου μέρους, με τη Νίκη να έχει μία ελαφρά υπεροχή απέναντι στη Φήκη, αλλά το δεύτερο τέρμα που θα της εξασφάλιζε ένα πιο εύκολο απόγευμα δεν ερχόταν. Στο 80’ ο Τζοβάρας έκανε την προσπάθεια αλλά δεν την ολοκλήρωσε για τους «κυανόλευκους», ενώ στο 83’ ο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ στο ύψος του ημικυκλίου για να διώξει εντυπωσιακά ο Ντάσκας.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν από εκεί και πέρα, αναζητώντας το γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση, ενώ ένα δυνατό σουτ του Γκαρσία στο 90′ οδήγησε τον Ντάσκα σε μία εντυπωσιακή απόκρουση. Τελικά στα πέντε λεπτά του επιπλέον χρόνου που κράτησε ο διαιτητής Μαλούτας δεν άλλαξε κάτι, με το 0-1 υπέρ της Νίκης να μένει μέχρι τέλους.

ΠΟ Φήκης (Ρούσσας): Ντάσκας, Γεωργάκης, Δρόσος, Γκαντιάς, Μωραΐτης (83’ Γερεντές), Καλαμάρας (83’ Μπονέλης), Μπέτσας ((78’ Ζέρβας), Τζέλης, Ιωάννου (78’ Μακρής), Σκόνδρας, Πολυζόπουλος (45’ λ.τ. Κοντογεώργος).

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος, Παναγιωτίδης (92’ Μέτσε), Αλιατίδης, Ανδρέου, Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Κάσσος (66’ Βλαχομήτρος), Μιράντα (71’ Τζοβάρας), Γκαρσία (92’ Μπόσιο), Ροχάνο (66’ Τζιώρας).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.