Με 15 παίκτες ο Αίας, κομπλέ ο Γ.Σ. Αλμυρού

Ο δεύτερος μονός ημιτελικός αγώνα του Κυπέλλου ΕΠΣΘ διεξάγεται την Τετάρτη στις 15.00 στο Στάδιο Αθανάσιος Ραγάζος του Αλμυρού. Εκεί θα μονομαχήσουν ο τυπικά γηπεδούχος Αίας Σούρπης στο γήπεδο του αντιπάλου του, που θα είναι φιλοξενούμενος στα χαρτιά.

Ο σύλλογος της Σούρπης ζήτησε να γίνει το ματς στον Αλμυρό και για λόγους οικονομικούς, αφού θα πάρει τα χρήματα από τα εισιτήρια, αλλά και γιατί ο αγωνιστικός χώρος του δικού του γηπέδου δεν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ δε διαθέτει και κερκίδες.

Η ομάδα του Γιάννη Σιαμέτη έχει πραγματοποιήσει μία σπουδαία πορεία στην Α’ ΕΠΣΘ και προέρχεται από εμφατικό διπλό με 2-5 επί της Δήμητρας, που επέτρεψε στους κιτρινόμαυρους να βρεθούν στη πρώτη θέση μαζί με τον Διαγόρα. Εξαιρετική είναι και η πορεία στο Κύπελλο, αφού έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, αποκλείοντας στους 32 τη Δάφνη, στους 16 τον Θησέα και στους 8 την Ακρόπολη.

Με αρκετούς παίκτες στο ρόστερ που έχουν περάσει από τον Αλμυρό, ο Αίας θα προσπαθήσει χωρίς άγχος, αφού και μόνο που έφτασε εδώ είναι μεγάλη επιτυχία, να κάνει το καλύτερο δυνατό απέναντι στον Γυμναστικό τέσσερις μέρες πριν το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ρήγα Φεραίο για το πρωτάθλημα.

Αγωνιστικά, ο Πλαβός, που πήρε κόκκινη στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος, θα εκτίσει τιμωρία μίας αγωνιστικής και θα μείνει εκτός αποστολής, ενώ απόντες θα είναι και ο κεντρικός χαφ Μπιρτσάι και ο πλάγιος μπακ Παπανικολόπουλος, αμφότεροι για προσωπικούς λόγους. Επίσης αμφίβολοι είναι ο αμυντικός μέσος Τσόγκας και ο στόπερ και πλάγιος μπακ Σιαμουρδάνης. Ο ένας νιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό και ο άλλος στους κοιλιακούς. Πάντως, θα είναι στην αποστολή και θα αποφασιστεί πριν τον αγώνα η συμμετοχή τους. Μαζί μ’ αυτούς τους δύο ο Αίας λόγω του μικρού ρόστερ, θα έχει την Τετάρτη διαθέσιμους 15 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι οι: Χαλάτσης, Λαγός, Ξηροκώστας, Σιαμουρδάνης, Μακανίκας, Μιχόπουλος, Χουλιαράς, Χριστέλος, Κ. Κατσαβριάς, Τσόγκας, Μπένος, Θ. Κατσαβριάς, Αραπίτσας, Κωστούλας και Χειλάς.

Από την άλλη ο Γ.Σ. Αλμυρού, ο οποίος είναι το φαβορί, δεν έχει προβλήματα και θα παραταχθεί πλήρης. Σίγουρα θα γίνουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με το ματς στα Μετέωρα που έχει αλλάξει την ψυχολογία όλων στον αλμυριώτικο στρατόπεδο, αλλά θα είναι πολύ μετρημένες. Σίγουρα, το παιχνίδι με τον Αίαντα δε βολεύει τον Κώστα Βελιτζέλο από την άποψη ότι θέλει να περάσει γρήγορα κάποια πράγματα στην ομάδα μέσα από τις προπονήσεις, από την άλλη ο στόχος της συμμετοχής σε έναν τελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου είναι σημαντικός και άπαντες θα είναι σοβαροί και θα τα δώσουν όλα, για να τον εκπληρώσουν. Εξάλλου, η βαριά φανέλα του Αλμυρού δεν επιτρέπει δεύτερες σκέψεις. Θυμίζουμε ότι ο Γυμναστικός απέκλεισε  τους Τοξότη, Ελευθεριακό και Αγία Άννα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γ. Τασιόπουλος, που διευθύνει αγώνες Γ’ Εθνικής, ενώ βοηθοί του οι Σακκάς Δ. και Σακκάς Π.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.