Με ανατροπή στον Γ’ γύρο του Roland Garros ο Τσιτσιπάς

Πιο δύσκολο απ’ ό,τι αναμενόταν αποδείχθηκε το έργο του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον Βολιβιανό Χιούγκο Ντέλιεν.
Ο Έλληνας τενίστας (νο 6 στον κόσμο), όμως, έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα ξέρει πώς να αντεπεξέλθει κι έτσι έκανε και σήμερα (29/05). Επικράτησε με 3-1 (4-6, 6-0, 6-3, 7-5) του αντιπάλου του (νο 86 στην παγκόσμια κατάταξη) και προκρίθηκε στη φάση των «32» του Roland Garros.
Με την επιτυχία αυτή ο 20χρονος τενίστας κατάφερε να πραγματοποιήσει (έως τώρα) την καλύτερη παρουσία του φημισμένο Grand Slam του Παρισιού. Στην «παρθενική» του εμφάνιση (πέρυσι) έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο και φέτος βρίσκεται, ήδη, ένα βήμα πιο μακριά.
Ο Ντέλιεν αιφνιδίασε αρχικά τον Έλληνα τενίστα και αφού «έσπασε» το σερβίς του στο 3-3, κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 6-4 (στο 4-3 αναγκάστηκε να σταματήσει για λίγο, καθώς του προέκυψε ένα πρόβλημα στον αστράγαλο).
Η απώλεια του σετ όχι μόνο δεν πτόησε τον Τσιτσιπά, αλλά τον έκανε ακόμη πιο αποφασισμένο να μη δώσει άλλα δικαιώματα στον αντίπαλό του. Κι όταν έρχονται τα δύσκολα, ο Έλληνας πρωταθλητής έχει αποδείξει και με το παραπάνω ότι ξέρει καλά πώς να αντιδράσει.
Τέλειωσε με… συνοπτικές διαδικασίες το δεύτερο σετ (6-0), ενώ εύκολα πήρε και το τρίτο με 6-3. Στο τέταρτο Ντέλιεν παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστικός και προηγήθηκε με 3-1 και 4-3. Ο Τσιτσιπάς, όμως, «γύρισε» την εις βάρος του κατάσταση καιη παρότι ο Βολιβιανός γλίτωσε τρία ματς πόιντ στο 4-5 και ισοφάρισε 5-5, η αντίδραση του νεαρού τενίστα ήταν άμεση και με δύο συνεχόμενα games έφτασε στο 7-5.
Στην επόμενη φάση ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του 27χρονου Σέρβου Φίλιπ Κραΐνοβιτς, (νο 60) και του 26χρονου Ισπανού Ρομπέρτο Καρμπάγες Μπαένα (νο 76).
Στον α’ γύρο ο Τσιτσιπάς νίκησε με 6-2, 6-2, 7-6 (7-4) τον 23χρονο Γερμανό Μαξιμίλιαν Μάρτερερ (νο 116).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.