Με Χίμκι απόψε ο Ολυμπιακός

Η τετράδα αποτελεί το διακύβευμα για τον Ολυμπιακό και η οκτάδα για τον Παναθηναϊκό, στις αναμετρήσεις των δύο ελληνικών ομάδων στη Euroleague, για την 19η αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν απόψε (17/1, 21:00) στο ΣΕΦ τη Χίμκι, που οδηγεί ο προπονητής με τον οποία κατάκτησαν τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο τους, Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ ο Παναθηναϊκός θα παίξει αύριο στο Κάουνας με τη Ζαλγκίρις.

Να σημειωθεί πως από τη Μόσχα και την έδρα της Χίμκι είχε ξεκινήσει το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού, στις 12 Οκτωβρίου. Η πειραϊκή ομάδα είχε κάνει μάλιστα εντυπωσιακή εκκίνηση, περνώντας από την πολύ δύσκολη έδρα των Ρώσων με 87-66.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού πιστοποιείται από τη διαφορά στη βαθμολογία ύστερα από 18 αγωνιστικές, αφού το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ μετρά 11 νίκες – 7 ήττες, ενώ η Χίμκι έχει αντίστροφο ρεκόρ (7-11).

Ο Ολυμπιακός υποχώρησε στην 5η θέση της κατάταξης, με διαφορά μιας νίκης από την τέταρτη ομάδα (Αναντολού Εφές), λόγω της ήττας του στην Ισπανία από τη Ρεάλ Μαδρίτης, την περασμένη εβδομάδα. Την ίδια αγωνιστική, η Χίμκι έχασε από τους Τούρκους στην Πόλη, όμως λίγες ημέρες νωρίτερα (8 Ιανουαρίου) είχε νικήσει τη Φενερμπαχτσέ.

Σε αυτό, άλλωστε, εστίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, στις δηλώσεις του πριν το παιχνίδι με τους Ρώσους, θέλοντας να υπενθυμίσει στους παίκτες του ότι η αντίπαλός τους είναι ικανή για όλα.

Το καλό νέο για τους γηπεδούχους είναι ότι θα έχει εκ νέου διαθέσιμο τον κορυφαίο έως τώρα παίκτη του για φέτος, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος επιστρέφει ύστερα από απουσία τριών αγώνων (Μπασκόνια, Ρεάλ Μαδρίτης, Προμηθέας Πατρών).

Στον αντίποδα, η Χίμκι θα στερηθεί τις υπηρεσίες του δικού της σούπερ σταρ, Αλεξέι Σβεντ (κάταγμα στο δάχτυλο εδώ και 6 εβδομάδες), ενώ στη Μόσχα έμεινε και ο Σεργκέι Μόνια, καθώς δεν ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε.

Ο Ολυμπιακός υπερέχει στα ριμπάουντ της αντιπάλου του και εκεί αναμένεται να «χτυπήσει», δηλαδή μέσα στη ρακέτα, όπου με τον Μιλουτίνοφ έχει το πλεονέκτημα απέναντι σχεδόν σε όλες τις ομάδες της διοργάνωσης.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της Πέμπτης (17/1): ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάγερν Μονάχου (19:00), Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπαρτσελόνα (21:05), Γκραν Κανάρια-Φενερμπαχτσέ (22:00).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.