Με διάχυτη την πίστη για πρωταθλητισμό ξεκίνησε η μπασκετική Νίκη

Τη Δευτέρα (19/8) η ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου ξεκίνησε την προετοιμασία της στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού, επιλέγοντας μία σημαδιακή μέρα για τον σύλλογο, αφού στις 19/8/1924 ιδρύθηκε. Διάχυτη ήταν η πίστη για πρωταθλητισμό, που φυσικά με τις κινήσεις που έκανε η διοίκηση του Μπάμπη Τουτουντζόγλου είναι μονόδρομος.

Οι παίκτες που έδωσαν το παρών ήταν οι Τσιώλης, Κουτίνας, Φρουσκλιάς, Τάσσος, Καρπέτης, Καραγεώργος, Βερτζάγιας από πέρσι, οι νεοφερμένοι Παρασκευάς, Σαριμπαλίδης, Σιμάκης, Σταυροθεόδωρος, ο 18χρονος Ακούνια, που είναι Ελληνοχιλιανός και έπαιζε σε ομάδα της Σουηδίας στις θέσεις 2,3 και οι προερχόμενοι από την ακαδημία Κουτσούκης (2002), Αναγνωστίδης (2003) και  Δελεντζές (2004).

Οι κυανόλευκοι υπό τις οδηγίες του Γιώργου Κοσμάτου και του συνεργάτη του Δημήτρη Καραγιώργου κάνουν από τη δεύτερη μέρα προπονήσεις και στον στίβο του βοηθητικού στο Πανθεσσαλικό και σε κλειστό, ενώ από την επόμενη βδομάδα θα αρχίσουν και οι διπλές. Από την 3η βδομάδα θα αρχίσουν τα φιλικά, ενώ έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή σε τουρνουά της Θεσσαλονίκης, αλλά και η διοργάνωση από τη μεριά της Νίκης ενός τουρνουά στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Οι δηλώσεις παικτών, προπονητή και προέδρου

Δηλώσεις στο Magnesiasports έκαναν οι δύο από τους νεοφερμένους, Κώστας Σαριμπαλίδης και Γιώργος Παρασκευάς, ο νέος προπονητής Γιώργος Κοσμάτος και ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ Μπάμπης Τουτουντζόγλου. Αναλυτικά:

Κοσμάτος: Είναι η καλύτερη ομάδα που είχα

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επιστρέφω στη Νίκη.  Πιστεύω ότι θα κάνουμε μία πολύ καλή πορεία. Θέλει σκληρή δουλειά. Το υλικό που έχουμε είναι πάρα πολύ καλό , μένει μόνο να βρεθούμε μεταξύ μας. Να έχουμε υγεία και να ‘μαστε λίγο τυχεροί.

Θα είμαστε από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Μπορούμε να κοντράρουμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο εντός και εκτός έδρας και να τον κερδίσουμε. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από μας και από το πόσο θα δουλέψουμε, από το πόσο θα βρεθούμε γρήγορα και από το πόσο θα συνεννοηθούμε εγώ με τους παίκτες.  Πιστεύω ότι θα γίνει εύκολα.

Όσο για το αν αυτή είναι η καλύτερη ομάδα που είχε ως προπονητής, τόνισε:

«Στην προηγούμενη θητεία μου στη Νίκη δεν είχα τόσο καλούς παίκτες είναι αλήθεια στη Β’ Εθνική. Στην Κεφαλονιά, όταν ήμουνα, μπορεί να είχα πιο μεγάλα ονόματα, αλλά αυτή είναι όντως η πιο καλή ομάδα που είχα, έτσι όπως θα παίξει μπάσκετ σαν ομάδα».

Παρασκευάς: Τα ονόματα δεν παίζουν μπάσκετ

«Μετά από πολύ καιρό γύρισα και εγώ στην ομάδα.  Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιστροφή μου. Έχουμε πολλά γνώριμα πρόσωπα.  Εύχομαι μία καλή σεζόν με υγεία και χωρίς τραυματισμούς, που είναι το χειρότερο πράγμα. Να πετύχουμε τους στόχους μας στο έπακρο όσο το δυνατόν μέσα από ομαδική δουλειά.

Έκανα και εγώ τον κύκλο μου και τώρα πιστεύω ότι είμαι σε μία ώριμη ηλικία για να προσφέρω στην ομάδα. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους μας. Έχουμε ένα πολύ γεμάτο ρόστερ με πολύ έμπειρους παίκτες, αλλά όλα ευτυχώς κρίνονται μέσα στο γήπεδο.  Οπότε όλα θα κριθούν εκεί. Τα ονόματα δεν παίζουν μπάσκετ. Θα προσπαθήσουμε μέσα από την προετοιμασία να γίνουμε ένα καλό σύνολο και θα κοιτάξουμε να φέρουμε την ομάδα στην υψηλότερη κατηγορία».

 Σαριμπαλίδης: Δε χρειάζεται να κρυβόμαστε για τον πρωταθλητισμό

«Να ευχηθώ σε όλους τους συντελεστές αυτής της ομάδας να έχουμε υγεία και τύχη και να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ μαζί με ανθρώπους που με πίστεψαν  και με ήθελαν από την αρχή.  Βρίσκω παλιούς γνώριμους και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Ελπίζω να δώσω λύση στο πρόβλημα του playmaker που είχε η ομάδα πέρσι. Μου αρέσει περισσότερο η δημιουργία, αλλά αν χρειαστεί να εκτελέσω θα το κάνω και κυρίως από το τρίποντο.

Δε χρειάζεται να κρυβόμαστε, στόχος είναι ο πρωταθλητισμός. Είμαστε μία ομάδα πληρέστατη. Απλώς να έχουμε όλοι την υγεία μας».

Τουτουντζόγλου: Ο κόσμος βοηθά παρά τον υποβιβασμό

«Ο  στόχος που θα έχουμε, είναι πρωταγωνιστικός. Αυτή η χρονιά θα είναι μία συνέχεια της προηγούμενης, κατά την οποία η ομάδα γνώρισε έναν άδικο υποβιβασμό. Στήσαμε μία ομάδα, για να επανέλθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη Β’ Εθνική.

Κρατήσαμε τον βασικό κορμό και ενισχυθήκαμε σε μία καίρια θέση, αυτή του playmaker. Συγχρόνως παιδιά από την ακαδημία προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα και όλα αυτά συντελούν στο να έχουμε ένα ρόστερ, που αποτελεί κράμα νιάτων και εμπειρίας. Πιστεύω ότι θα είναι καλό το αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς.  Όταν είσαι στη Νίκη Βόλου οι στόχοι από μόνοι τους είναι υψηλοί .

Ο κόσμος είναι πάντα κοντά στην ομάδα παρά τον υποβιβασμό. Βοηθάει πάρα πολύ με την παρουσία του, με το διαρκείας, τις χορηγίες.  Να πω ότι τα διαρκείας κινούνται σε πάρα πολύ υψηλό αριθμό. Πιστεύω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο κόσμος είναι κοντά μας, ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.