Με διακριθέντα τον Βαγιόπουλο 9η η Εθνική Κωφών μπάσκετ U21 στο Παγκόσμιο

Η Εθνική μπάσκετ Κωφών με τον Βαγιόπουλο να φορά τη φανέλα με το Νο 13
Ο Βολιώτης παίκτης του Αιολικού έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στην Αμερική

Την ένατη θέση σε σύνολο δέκα ομάδων πήρε η Εθνική μπάσκετ κωφών U21 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που έγινε στην Αμερική. Μέλος της Εθνικής και μάλιστα από τους διακριθέντες ήταν ο Παναγιώτης Βαγιόπουλος του Αιολικού Βόλου, ο οποίος σημείωσε συνολικά 62 πόντους σε πέντε ματς και συγκεκριμένα 18 με την Αυστραλία (έχοντας και 16 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα, 4 τάπες και 3 ασίστ), 14 πόντους με την Ιαπωνία, 9 με τον Καναδά, 14 με την Πολωνία και 7 με την Ισπανία.

Η Εθνική στη φάση των ομίλων υπέστη τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς (Ιαπωνία-Ελλάδα 92-49, Καναδάς-Ελλάδα 64-59, Πολωνία-Ελλάδα 72-41, Ισπανία-Ελλάδα 93-58) και κατετάγη τελευταία στον όμιλό της. Έτσι, έπαιξε για τις θέσεις 9-10 με την Αυστραλία , την οποία κέρδισε με 65-56 και απέφυγε την τελευταία θέση.

Ο προπονητής του Παναγιώτη Βαγιόπουλου, αλλά και συμπαίκτης του στον Αιολικό, Αντώνης Σαμαράς, έγραψε στη σελίδα του στο facebook: «Παναγιώτη, παιδί μου, είμαι πολύ περήφανος για σένα… Είμαι περήφανος που δεν ξεχνάς από πού ξεκίνησες και μνημονεύεις τον προπονητή σου από την άλλη άκρη του κόσμου. Είσαι ένας ξεχωριστός αθλητής με ήθος και αρχές που θα ζήλευαν ακόμη και οι μεγαλύτεροι αθλητές … Πριν ξεκινήσουμε να δουλεύουμε μαζί οι περισσότεροι με αποθάρρυναν. Έδωσες την απάντηση σου για μια ακόμα φορά… Σ’ ευχαριστώ πολύ που πίστεψες σε μένα και στην οικογένεια του Αιολικού.

Μέσα από τη συνεργασία μας με βοήθησες να γίνω καλύτερος προπονητής, να έχω περισσότερη υπομονή, να διαβάζω περισσότερο, για να μπορέσω να σε βοηθήσω να ενταχθείς στην ομάδα φυσιολογικά. Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσω τους συναθλητές σου και τους προπονητές σου, που έδειξαν την ανάλογη υπομονή, για να πετύχει αυτή η συνεργασία. Πάνο Βαγιόπουλε, τα όνειρα είναι, για να τα πραγματοποιούμε και εγώ θα είμαι δίπλα σου για να σε στηρίζω…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.