Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στον Βόλο οι σχολικοί αγώνες στίβου ΓΕΛ- ΕΠΑΛ Ελλάδας και Κύπρου

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας (ΚΟΕΣΑΔ ΥΠΑΙΘ)η  ΠΔΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και η  Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (ΟΕΣΑΔ) Ν. Μαγνησίας διοργάνωσαν με επιτυχία στις 13 και 14 Απριλίου, τη Γ´ φάση σχολικών αγώνων στίβου 2021-22 οι οποίοι επανεκκινήθηκαν μετά από δύο χρόνια, λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία.

Η  έναρξη των αγώνων που διεξήχθησαν, για πρώτη φορά, στον Βόλο έγιναν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Μέσα από μια αγωνιστική διαδρομή που πέρασε από όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας στην Α΄ Φάση και τις Περιφέρειες στη Β΄ Φάση, η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από όλα τα σχολεία, κατέληξε, στην Τελική Φάση, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, συμβάλλοντας στην προαγωγή της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς συναγωνισμού, στα οφέλη της άθλησης και στην αγάπη για τον αθλητισμό σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Οι νικητές των αγωνισμάτων θα συγκροτήσουν την ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στην Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα, 14 με 22 Μαΐου στη Νορμανδία της Γαλλίας, ένα Πρωτάθλημα που αποτελεί εφαλτήριο των αυριανών Πρωταθλητών.

Στην έναρξη των τελικών αγώνων στίβου παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή, ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, Αντιδήμαρχοι, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ κ. Κερερές, η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πολύζος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σταχτέας.

 

Το πρόγραμμα των αγώνων, ολοκληρώθηκε σε τρεις κύκλους:

Τετάρτη 13 Απριλίου πρωί,  Τετάρτη 13 Απριλίου απόγευμα, Πέμπτη 14 Απριλίου πρωί.

Συγκεκριμένα τα αγωνίσματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές είναι τα εξής:

ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

ΑΛΜΑΤΑ: άλμα επί κοντώ – άλμα σε μήκος – άλμα τριπλούν – άλμα σε ύψος.

ΡΙΨΕΙΣ: σφαιροβολία – δισκοβολία – ακοντισμός – σφυροβολία.

ΔΡΟΜΟΙ: 100μ. – 200μ. – 400μ. – 800μ. – 1500μ. – 3000μ. – 100μ. εμπόδια – 400μ. εμπόδια – 2000μ. με φυσικά εμπόδια.

ΒΑΔΗΝ: 5000μ.

ΣΥΝΘΕΤΑ: Έπταθλο

Α΄ΗΜΕΡΑ: 100μ. εμπόδια – άλμα σε ύψος – σφαιροβολία – 200μ.

Β΄ΗΜΕΡΑ: άλμα σε μήκος – ακοντισμός – 800μ.

ΜΑΘΗΤΕΣ

ΑΛΜΑΤΑ: άλμα επί κοντώ – άλμα σε μήκος – άλμα τριπλούν –άλμα σε ύψος

ΡΙΨΕΙΣ: σφαιροβολία – δισκοβολία – ακοντισμός – σφυροβολία.

ΔΡΟΜΟΙ: 100 μ. – 200 μ. – 400 μ. – 800 μ. – 1500 μ. – 3000 μ. – 110 μ. εμπόδια – 400 μ. εμπόδια – 2000 μ. με φυσικά εμπόδια.

ΒΑΔΗΝ: 10.000 μ.

ΣΥΝΘΕΤΑ: Δέκαθλο

Α΄ΗΜΕΡΑ: 100μ. – άλμα σε μήκος – σφαιροβολία – άλμα σε ύψος – 400μ.

Β΄ΗΜΕΡΑ: 110μ. εμπόδια – δισκοβολία – άλμα επί κοντώ – ακοντισμός – 1.500μ.

Στον πρώτο/η μαθητή/τρια της κατάταξης κάθε αγωνίσματος απονεμήθηκε κύπελλο. Στους τρεις πρώτους/ες της κατάταξης κάθε αγωνίσματος, απονεμήθηκαν μετάλλια και διπλώματα ενώ σε όλους τους αγωνιζόμενους δίπλωμα συμμετοχής.

Η ΠΔΕ Θεσσαλίας συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος στους αγώνες από την Ελλάδα και την Κύπρο, τους συνοδούς Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής , τους Κριτές του Στίβου καθώς και όλους τους συντελεστές των αγώνων, τον ΣΕΓΑΣ, τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Οργανωτική Επιτροπή.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.